Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Medicinska sestra umrla nakon primitka obveznog cjepiva protiv gripe

Medicinska sestra umrla nakon primitka obveznog cjepiva protiv gripe

medicinska-sestra-cjepivoU Zapadnoj Virginiji medicinska sestra je umrla od komplikacija gripe ovog tjedna, nakon što je bila prisiljena primiti obvezno cjepivo protiv gripe u bolnici u kojoj je radila

Na žalost ona nije odbila cijepljenje protiv gripe, da ne bi riskirala svoj posao.

Stacy Sparks je umrla u nedjelju, nakon dobivanja upale pluća dok se borila sa gripom, izvijestio je Williamson Daily News.

Zdravstveni radnici u SAD-u se po zakonu moraju cijepiti ili mogu biti suspendirani i otpušteni sa njihovog posla, piše NYPost.

Predsjednik Trump je nedavno najavio da će on postaviti temelje da se zabrani obavezno cijepljenje u SAD-u, tako da se nepotrebni smrtni slučajevi, poput onoga kod Stacy, mogu izbjeći.

„Moja mama je preko noći od slabije gripe dobila upalu pluća”, napisao je njezin sin, Nathan Stowers, na Facebooku. „Molim da vodite brigu o sebi. To nije vrijedno rizika.”

Stowers je rekao i pozvao druge da uzmu za ozbiljno bilo kakve simptome gripe i posjete liječnika u najkraćem mogućem roku.

„Želim da svi u potpunosti razumiju koliko je grozna epidemija gripe ove godine”, rekao je Stowers za Herald-Dispatch. „Želim da ljudi znaju točno do što ih može dovesti gripa”.

U svjetlu smrti 43-godišnjakinje, gradonačelnik grada Hurricanea Scott Edwards je upozorio zajednicu na Facebooku o „rasprostranjenoj i vrlo opasnoj” sezoni gripe.

„Ako imate simptome gripe ostanite kod kuće – ne idite na posao ili u školu ili bilo kod koga”, rekao je Edwards. „Ako svi radimo zajedno i mislimo o tome, možemo usporiti širenje gripe.” (Sean Adl-Tabatabai,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,