Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Sirijska vojska pronašla skladište mina izraelske proizvodnje, kemijskog oružja i streljiva u bivšoj vojnoj bazi ISIS-a

Sirijska vojska pronašla skladište mina izraelske proizvodnje, kemijskog oružja i streljiva u bivšoj vojnoj bazi ISIS-a

oruzje-sirija-bazaSirijski vladine snage su otkrile mine izraelske proizvodnje, otrovne materijale i municiju koju su ostavili teroristi ISIS-a u istočnoj sirijskoj pokrajini Deir ez-Zor

Prema sirijskoj državnoj novinskoj agenciji SANA, vojska je otkrila oružje, streljivo i neeksplodirane naprave u selima al-Sayyal i Hassrat pored grada al-Jalaa.

Ovo nije prvi put da su sirijske vladine snage pronašle oružje u bivšim skrovištima terorista diljem ratom opustošene arapske zemlje, piše PressTV.

10. prosinca 2017. godine, sirijski vojnici su otkrili velike količine oružja, razne vrste streljiva, eksplozivnih naprava, nagazne mine, komunikacijske uređaje, oklopna vozila, auto bombe, i tenkove koje su za sobom ostavili teroristi ISIS-a.

Zapovjednik sirijske vojske, govoreći u anonimnosti, rekao je SANA-i da je ovo veliko otkriće očiti dokaz izravne i sustavne podrške Daeshu od strane brojnih regionalnih i trans-regionalnih država.

Sirijske vojne snage također su otkrile veliku zalihu oružja izraelske proizvodnje u strateškom gradu Mayadinu, koji se nalazi oko 44 km jugoistočno od Dayr al-Zawra, 19. listopada.

Oružje je uključivalo nekoliko vrsta teškog, srednjeg i lakog vatrenog oružja koje je osim iz Izraela došlo iz nekih europskih zemalja koje su pripadnice vojnog saveza NATO.

Neimenovani sirijski vojni izvor je rekao da su vladine trupe također pronašle granate, artiljeriju, velike količine protuoklopnog streljiva i 155 mm top kojeg je proizveo NATO koji ima domet do 40 km.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,