Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » NAPOKON JE DOKAZANO: Šećer poput droge, čini ljude labilnima i podložnim manipulaciji!

NAPOKON JE DOKAZANO: Šećer poput droge, čini ljude labilnima i podložnim manipulaciji!

secer-drogaŠećer se smatra najopasnijom legalnom drogom na tržištu

Nova znanstvena studija na na novozelandskom sveučilištu Otago napokon je čvrsto dokazala da šećer posjeduje karakteristike slične narkoticima.

Stolni šećer je tako razmatran na 49 subjekata i njihove kognitivne sposobnosti, a dodane su i ostale vrste šećera i zaslađivača, te placebo.

Subjekti su odgovarali na tri grupe pitanja i aritmetiku, a studija je dokazala da su glukoza i saharoza opasniji po kognitivne funkcije od fruktoze ili sukraloze.

Voditeljica studije Mei Peng ustvrdila je ‘fascinaciju koliko konzumacija šećera utječe na ponašanje čovjeka’ i poentirala da je posebni problem to što je riječ o dnevnoj rutini.

Razina pozornosti i mogućnost razmišljanja rapidno pada konzumacijom glukoze, pa prosječna osoba sa svojih dvanaest dnevnih žlica šećera zapravo narušava svoje prirodne sposobnosti i postaje labilnija, te potentnija za manipulaciju.

Ranija istraživanja pokazala su da šećer uzrokuje opaku ovisnost, demenciju i starenje mozga pa bi slobodno mogli reći da je šećer najipasnija legalna droga na tržištvu.

Dokazano hrani rak

Istraživanje objavljeno u časopisu Nature Medicine prije nekoliko godina potvrdilo je da je prerađeni šečer, ovaj koji se svakodnevno koristi u našim životima, jedan od glavnih pokretača rasta i širenja stanica tumora i raka.

I to toliko jako da bi se u budućnosti skeniranjem tijela prateći akumulaciju šećera tumor mogao brže raspoznavati.

Znanstvenici s University Collage London (UCL) u Velikoj Britaniji došli su do otkrića kad su preko novih metoda za rano otkrivanje stanica raka preko magnentske rezonance (MRI) otkrili da se tumori hrane šećerom te da šećer u njima svijetli na snimkama.

Nova tehnika pod nazivom glucoCEsT temelji se na činjenici da tumori troše puno više glukoze od normalnih zdravih tkiva kako bi se nahranili i konstantno rasli, objašnjavaju znanstvenici zaslužni za ovo otkriće.
Ista stvar je sa zračenjem koje se tradicionalno koristi za rano otkrivanje smrtonosnih tumorskih stanica. Iako je opće poznato da je zračenje jedan od glavnih uzročnika tih stanica male količine zračenja poslužile su za ni njihovo brže raspoznavanje.

Ovisnost o šećeru

Ovisnost o šečeru je suptilna i podmukla ovisnost koja se postiže gotovo neopaženo. Nesvjesno se konzumira kroz procesuiranu hranu dok uzimamo naizgled bezazlene obroke.

Prosječni Amerikanac proguta 70 kg rafiniranog šećera godišnje, otprilike 5 tona za života. Ne dajte se zavarati, to što je šećer rašireniji i opće prihvaćen ne znači da je manje štetan recimo od morfija ili heroina.

On stvara jednaku ovisnost ako ne i veću. No ako samo osvjestite problem o šećeru, promijenite navike življenja, ovisnost možete ukrotiti, a zdravlje povratiti.

Šećer je nevjerojatno zarazan. Profesor Hoebel sa Sveučilišta Princeton i njegov istraživački tim je utvrdio da “šećer stimulira receptore za aktiviranje istih puteva koje stimuliraju i droge, poput heroina ili morfija.”

Šećer djeluje kao pogrešno navođen antidepresiv. On podiže razinu serotonina u mozgu, podižući raspoloženje i ublažavajući depresiju. No, to također izaziva niz problema povezanih sa šećerom u krvi – povećava potrebu za unos još obilnijih količina ove granulirane droge.

Odvikavanje uključuje depresiju, razdražljivost, glavobolju, nemir i nervozu. Bolni simptomi se mogu smanjiti, ako ne i potpuno eliminirati, s malo znanja i planom za ozdravljenje – promjenom prehrane!
 
(dnevno.hr)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , ,