Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GEORGE SOROS ODRŽAO GOVOR U DAVOSU: Trump će pasti, Facebook propasti, a bitcoin nestati

GEORGE SOROS ODRŽAO GOVOR U DAVOSU: Trump će pasti, Facebook propasti, a bitcoin nestati

davos-sorosAmerički multimilijarder mađarskog podrijetla George Soros napao je danas u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trumpovu vladu, društvene mreže, bitcoin

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, “opasnost po svijet”.

Okomio se i na Rusiju, njenog predsjednika Vladimira Putina i njegovu “mafijašku državu”, kako ju je nazvao, u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švicarskom skijalištu.

Za Trumpovu administraciju je ustvrdio da također želi stvoriti mafijašku državu koja guši ljudska prava, ali ne uspijeva u tome zbog snage američkih institucija.

“Preživljavanje civilizacije je na kocki”

Kritizirao je Trumpa i zbog Sjeverne Koreje, tvrdeći da je SAD “na putu prema nuklearnom ratu zato što ne želi prihvatiti da je Sjeverna Koreja postala nuklearna sila”.

SAD bi mogao preventivno upotrebiti nuklearno oružje, što znači da bi “počeo nuklearni rat kako bi spriječio nuklearni rat, što je očito kontradiktorna strategija”.

Ipak, zaključio je da je opasnost koju Trump predstavlja “čisto privremeni fenomen koji će nestati 2020. ili čak ranije”, ako demokrati uvjerljivo pobijede na parlamentarnim izborima ove godine.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Dodao je i da koristi svoju Zakladu otvorenog društva i milijarde dolara koje je na nju prebacio kako bi “zaštitio demokratska postignuća iz prošlosti”. “Ne samo preživljavanje otvorenog društva, već preživljavanje čitave naše civilizacije je na kocki”, a Trump i Kim Jong-un imaju mnogo veze s tom opasnošću, dramatično je zaključio Soros.

Kritizirao i Facebook, Google i bitcoin

Pred prisutnima zaokupljenima prenošenjem njegovih riječi po društvenim mrežama, George Soros napao je i divove Interneta Facebook i Google.

Facebook i Google je opisao kao “stalno sve moćnije monopoliste” koji bi mogli biti u iskušenju da se povežu s “autoritarnim režimima” radi stvaranja “totalitarne mreže koju ne bi mogli osmisliti ni Aldous Huxley ili George Orwell u svojim romanima “Vrli novi svijet” i “1984.”.

“Činjenica da su oni gotovo monopolistički distributeri čini ih javnim komunalnim uslugama i trebalo bi ih podvrgnuti strožim regulacijama, usmjerenima na održavanje konkurencije, inovacije i univerzalnog javnost pristupa.”

U isto vrijeme, predvidio je da će Facebook “ostati bez ljudi koje može pridobiti u manje od tri godine”.

“Davos je dobro mjesto za objavu da su njihovi dani odbrojani”, rekao je on dok su divovi Interneta ondje poslali armadu predstavnika.

Na upit o bitcoinu rekao je da “to nije valuta”, komentirajući da je njezin čest rast “tipičan balon od sapuna”. Ne vjeruje, međutim, u “strmoglavi pad” bitcoina, prije u postepeni.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,