Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Facebook i Google obećali američkom Kongresu da će vam isprati mozak sa svojom vlastitom kontrapropagandom i cenzurom

Facebook i Google obećali američkom Kongresu da će vam isprati mozak sa svojom vlastitom kontrapropagandom i cenzurom

ce-googlInternetski divovi Facebook, Google i Twitter su svjedočili u Kongresu ovaj tjedan o ekstremističkim sadržajima koji se pojavljuju na njihovim platformama

U čudnom priznanju, tvrtke su obećale da će suzbiti online distribuciju ekstremističke ideologije uz pomoć svoje kontrapropagande, nazivajući ju „kontra-govorom.”

Monika Bickert, Facebookov voditelj globalne politike upravljanja je rekla Kongresu u srijedu da društvena mreža planira uzeti stvari u svoje ruke.

„Vjerujemo da je ključni dio borbe protiv ekstremizma sprečavanje i prekidanje temeljne ideologije koje potiču ljude da izražavaju nasilje. Zato podržavamo razne napore za kontra-govorom„ rekla je Bickert.

U međuvremenu, predstavnici Googlea su priznali tijekom svjedočenja da oni koriste algoritam za slanje protuterorističkih poruka ljudima koji su osumnjičeni za gledanje buntovnih materijala na internetu.

Korištenje ovog algoritma je poznato kao „Metoda Preusmjeravanja”, a razvijena je od strane Googleovog tima koji se zove Jigsaw istraživačka grupa.

Juniper Downs, šef javne politike na YouTubeu, također je rekao da tvrtka ima planove za provedbu cenzure na videozapisima koji se ocijene da su ekstremistički.

„Naši napredak u umjetnoj inteligenciji dao nam je mogućnost da skinemo gotovo 70% sadržaja nasilnog ekstremizma u roku od 8 sati od uploada i gotovo polovicu roku od 2 sata” – hvalio se Downs tijekom svjedočenja.

U međuvremenu, Twitter je uspostavio više od 100 „događaja” po cijelom svijetu, uključujući i one na elitnim lokacijama kao što su Bijela kuća i Ujedinjeni narodi.

Twitterov direktor javne politike i filantropije u SAD-u i Kanadi Carlos Monje Jr., rekao je da je tvrtka sudjelovala u više od 100 treninga od 2015. godine kada su počeli se suprotstavljati ekstremističkim sadržajima.

Dok je borba protiv terorizma svakako plemenit cilj, ova taktike se također koriste da bi poništili mirne poglede koji jednostavno mijenjaju status quo.

U posljednjih nekoliko mjeseci, društvene medijske organizacije su bile cilj kritika zbog negativnog utjecaja kojeg su imale na ljudske interakcije i društvo u cjelini.

Te grupe se krive za nedavne podjele koje su razdvojile prijatelje i obitelj, po političkim pitanjima, i na njih je bačena cjelokupna krivnja.

Velik dio ovog problema je stvoren od strane algoritama koji odabiru sadržaje koje vidimo na internetu, ne same platforme. Ovi problemi nisu postojali kada društveni mediji nisu utjecali na tokove slobodnih objava i vijesti na svojim “news feedovima” koji su bili neograničeni i kronološki.

Nažalost, ove tvrtke ne žele odustati od kontrole sadržaja kojeg konzumirate, tako da su udvostručili svoje algoritme i bez sumnje će probleme koje oni traže da riješe, postati puno gori.

YouTube je također ovaj tjedan uklonio veliki dio svoje publike demonetiziranjem svih kanala koji ne zadovoljavaju određena pravila o broju pratitelja i tjednoj kvoti pogledanih video materijala.

U e-mailu poslanom milijunima samostalnih umjetnika, glazbenika i novinara, YouTube ih je obavijestio da više nisu podobni za oglašavanje i zaradu prihoda na ovom najvećem video servisu, jer njihovi kanali jednostavno nisu dovoljno veliki.

Stranica sada zahtijeva minimalno 1000 pretplatnika i 4000 sati gledanog sadržaja.

Te tvrtke su su daleko otišle od svojih klijenata da se više ne bave isporukom proizvoda koje ljudi zapravo žele, i to je neizbježna posljedica monopola.

Ove organizacije mogu imati veliki temelj trenutno u društvenim medijima tržištu, ali samo je pitanje vremena prije nego se naširoko prihvate slobodne platforme. ( >Activistpost)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,