Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZOMBI NACIJA? ‘Pogubljeni’ građani Sjeverne Koreje se vraćaju u život

ZOMBI NACIJA? ‘Pogubljeni’ građani Sjeverne Koreje se vraćaju u život

kim-jong-djevojkaSjevernokorejski vođa Kim Jong-un je poznata u zapadnim medijima po tome da pogubljuje svoje građane koji mu nisu po volji – iako se čini da se neki čak i vraćaju iz mrtvih

Medijska izvješća redovito opisuju Kimova najnovija sredstva pogubljenja, u rasponu od relativno uobičajnog strijeljanja do teatralnih – kao što su hranjenje gladnih pasa neprijateljima ili paljenje bacačima plamena.

Pop zvijezda i „bivša ljubavnica”

Sjevernokorejska pop zvijezda Hyon Song-wol je viđena živa i zdrava na TV-u 2014. godine, unatoč vijestima zapadnih medija da je ona pogubljena strijeljanjem u čistki pjevača, glazbenika i plesača, prije godinu dana.

Izvođačica je navodno ubijena zajedno sa još 11 ljudi, uključujući članove njezine grupe, Moranbong Band, načelnika orkestra Unhasu i nekoliko plesača iz banda Wangjaesan Light Music Band.

12 žrtava je navodno bilo optuženo, između ostalih djela, za snimanje scena seksa i prodaje snimke. Hyon Song-wol, s kojom je Kim bio u navodnoj ljubavnoj vezi, nedavno se javno ponovno pojavila u subotu kao članica tima Sjeverne Koreja koja provjerava olimpijska borilišta u Južnoj Koreji pred Zimske Olimpijske igre.

No, sjevernokorejska pop zvijezda i bivša djevojka Kim Jong Una ovih je dana imala šokantan povratak “iz mrtvih” i to na velika vrata.

Hyon Song Wol dugo se u javnosti smatrala mrtvom. Njezina burna veza sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom bila je puna prekida i novih početaka. Trajalo je to nekoliko godina, a posljednji put su bili u vezi 2012. ili 2013. godine.

No, unatoč tvrdnjama zapadnih mainstream medija da ju je smaknuo Kimov odred smrti Hyon se ovog tjedna pojavila kod granice s Južnom Korejom, u selu Panmunjom u demilitariziranoj zoni.

Bila je jedina ženska osoba koja je sudjelovala u pregovorima oko dolaska sjevernokorejskih sportaša, navijača i dužnosnika na Zimske olimpijske igre u veljači. Sjedila je pored glavnog južnokorejskog delegata za pregovore Lee Woo Sunga, zajedno s ostalim dužnosnicima s obje strane granice.

Slavu je postigla kao pjevačica u sjevernokorejskoj ženskoj pop grupi Moranbong, zajedno s Kimovom sadašnjom suprugom Ri Sol Ju. Počela se zabavljati s Kimom sredinom 2000-ih. Veza je okončana zbog neodobravanja njegova oca Kim Jong Ila. Kada mu je umro otac Kim Jong Un je obnovio vezu s pjevačicom, no veza nije potrajala.

Potom su počele glasine da je Hyon smaknuta, a u kolovozu 2013. godine njezinu su smrt potvrdile čak i državne novine Chosun Ilbo. Jedan visokopozicionirani izvor je za novine rekao kako je Hyon smaknuta zajedno s grupom glazbenika.

“Strijeljani su, a članovi orkestra Unhasu, bendova Wangjaesan Light Music i Moranbong i obitelji žrtava su to morali gledati”, rekao je izvor za novine.

Neki su pak vjerovali da je Hyon smaknuta kako bi Kim udovoljio svojoj supruzi.

Iako je Hyon od tada navodno viđena već nekoliko puta te navode nije bilo moguće potvrditi. No, ovotjedna fotografija s pregovora oko sudjelovanja na Olimpijskim igrama okončala je sve spekulacije. Ne samo da je živa i zdrava nego se našla i na vrlo visokoj poziciji u Kimovom užem krugu povjerenja.

A danas je objavljeno i da će Sjeverna i Južna Koreja marširati na Olimpijskim igrama pod istom zastavom. Oformit će i zajednički ženski hokejaški tim za to natjecanje, što je velik korak unaprijed.
 
(dnevnik.hr,RT.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,