Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Nizozemska je naša zemlja’: Desničarske pristaše Wildersa vodili marš ‘protiv islamizacije zemlje’ (VIDEO)

‘Nizozemska je naša zemlja’: Desničarske pristaše Wildersa vodili marš ‘protiv islamizacije zemlje’ (VIDEO)

rotterdam-prosvjedStotine pristaša su se okupili uz nizozemskog desničarskog vođe Geert Wildersa u znak prosvjeda protiv „islamizacije Europe” uoči izbora lokalne samouprave zakazane za ožujak

„Nizozemska je naša zemlja, to nije zemlja premijera Mark Ruttea”, vikao je Wilders, prenosi AFP.

„Mi živimo ovdje, a ne u Maroku, mi ne živimo u Turskoj ili Saudijskoj Arabiji, već u Rotterdamu, u Nizozemskoj.”

„Ovdje se moraju poštivati naša pravila. Želim vam reći da Nizozemska nije islamska zemlja, slažete li se?”

Snimke pokazuju prosvjednike koji su nosili transparente na kojima je pisalo: „Držite Islam izvan Rotterdama” i „Oržite nizozemsku kulturu, tradiciju, norme i vrijednosti”

Članovi njemačkog pokreta Pegida, kao i deseci prosvjednika flamanske desničarske stranke Vlaams Belang također su bili nazočni i podržali Wildersa.

„Bitka se proteže izvan naših granica. To je europska borba protiv masovne migracije i islamizacije … islamizacija nije samo u Nizozemskoj i Flandriji, veći i u Europi„ – rekao je Filip Dewinter, jedan od vodećih članova Wildersove Stranke za slobodu (PVV).
 

 
Prosvjednisi su se usprotivili maloj skupini kontra prosvjednika na čelu sa ljevičarskom strankom Denk koja će glasati 21. ožujka.

„Ovo je poruka mržnje i podjela i mi smo protiv toga. Imamo poruku jedinstva i solidarnsti” – rekao je lider ljevičarske stranke Denk, Tunahan Kuzu.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,