Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » Savjeti za preživljavanje u divljini i osnovne pogreške, te kako ih izbjeći

Savjeti za preživljavanje u divljini i osnovne pogreške, te kako ih izbjeći

suma-satorDivljina može biti podmukla i nepopustljiva, posebno za one koji su slabo opremljeni s osnovnim vještinama preživljavanja

Uvijek je važno imati pravi stav i razmišljanje prije nego što krenete u divljinu i susretnete se sa nedaćama i izazovima koji će vam biti na putu.

Korisno je izbjegavati slijedeće navike kako bi poboljšali šanse za preživljavanje:

Podcjenjivanje rizika – To je vjerojatno jedan od najvećih pogrešaka koje osoba može počiniti kada kampira ili pješači u divljini.

Većina ljudi koji su se uputili u divljinu su skloni precjenjivati svoje vještine i zanemariti potencijalne opasnosti na putu, kao što su neočekivani vremenski poremećaji i napadi životina.

Loša ruta i nepoznavanje područja – Nije nikakva tajna da nepoznavanje rađa posljedice. Nedovoljno poznavanje područja kojim se krećete će u vama imati osjećaj izgubljenosti, i na taj način ćete se sigurno dovesti u opasnost.

Nedostatak navigacijskih alata – Morate imati odgovarajuće navigacijske alate kao što su karte, kompas i GPS koji su jednako bitini kao predznanje o divljini.

Ignoriranje sigurnosti u stanju poplava, požara – Namjerno zanemarujući sigurnosnu praksu, kao što je kampiranje na povišenom području kako bi se izbjegle iznenadne poplave ili provođenje preventivnih mjera protiv požara, svakako će uzeti danak preživljavanja u divljini.

Lijenost – Lijeno raspoloženje može smanjiti vjerojatnost preživljavanja u divljini. Lijenost može biti štetna za opstanak jer će to usporiti pa čak i zaustaviti napredovanje poslova koji se provode da bi se povećala sigurnost u divljini.

Uzmite u obzir svoje potrebe

Imati pozitivno i pravo razmišljanje nije dovoljno za opstanak u divljini.

Također je važno da uvijek obratite pozornost na osnovne potrepštine za opstanak i znati kako i gdje ih možete pronaći.

Voda – Istina je da ljudsko tijelo ne može izdržati dugo bez vode. Kamperi i avanturisti ne bi zato trebali skočiti u prvi potok kojeg ugledaju. Vodeni organizmi kao što su Cryptosporidium i Giardia mogu uzrokovati tešku dijareju i povraćanje. To može dovesti do grčeva u trbuhu, proljeva, povraćanja, dehidracije i slabosti.

Hrana – Druga uobičajena pogreška koja može ugroziti opstanak je nedostatak osnovnog znanja o lovu i pripremanju hrane u divljini. Ptice, meso divljači i gmazova se smatra sigurnim za prehranu nakon što se pravilno očisti.

Vatra – Vatra je osnovni element za preživljavanje u divljini uz pomoć koje možemo kunati, regulirati temperaturu, pa čak i signalizirati. Ukoliko ne znamo zapaliti vatru, to će sigurno ugoziti vaš opstanak u divljni.

Sklonište – Nedovoljno poznavanje izgradnje skloništa će uzvratiti na taj način da ćete biti više osjetljivi na prirodne elemente. Mnoge priče o neuspjelom preživljavanju u divljini podrazumijevaju izlaganje oštroj klimi, koja se često manifestira kao hipertermija ili toplotni udar.

Odjeća – Odjeća je jednako bitna za opstanak kao i sklonište, jer ona također štiti od raznih prirodnih elemenata. Priprema i nošenje prave odjeće sukladno sa klimom u divljini može vam pomoći da opstanete.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , ,