Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, PREPPERS » Švedska vlada izdala ‘ratni vodič’ iz 1940. godine zbog prijetnji od terorizma, nuklearnog rata i klimatskih promjena

Švedska vlada izdala ‘ratni vodič’ iz 1940. godine zbog prijetnji od terorizma, nuklearnog rata i klimatskih promjena

svedska-poreppersPreppersi su za švedsku vladu postali stvarnost. Pripremanje za predstojeće katastrofe je logično i mudro za većinu ljudi, misli vlada Švedske

Švedska će uskoro pustiti u javnost modernu verziju vodiča iz 1940-ih o tome kako se nositi s ratom, u kojoj se autori pozivaju na prijetnje klimatskih promjena i terorističkih napada, prema lokalnim medijima.

Vlada je izvorno distribuirala brošuru „Om kriget kommer” (Ako rat dođe) Šveđanima na vrhuncu Drugog svjetskog rata 1943. godine, savjetujući ih što trebaju učiniti ako zemlja bude uključena u sukob. Naknadna verzija se bavila hladnim ratom.

Drugi vodič, koji je revidiran u 1980., je bio korišten interno od strane švedske vlade, piše The Local.

Vodič je još jednom doživio reviziju, i ovaj put se bavi suvremenim pitanjima. „Tada je knjižica imala fokus samo na rat. Danas društvo izgleda potpuno drugačije„ – rekla je Christina Andersson iz Švedske agencije za civilne nepogode (MSB), preko koje je Stockholm naručio štampanje najnovije verzije, rekao Aftonbladet.

„Danas postoji znatno složenija prijetnja klimatskih promjena, terorističkih napada, pandemija i manipulacija podacima. Ljudi moraju naučiti i znati kako se nositi s tim.”

Nova knjižica je na rasporedu da bude distribuirana svim švedskim kućanstvima u svibnju ili lipnju. To je dio napora vlade za jačanje civilne obrane, u skladu s portalom Aftonbladet.

Štampanje novog vodiča je došlo nakon ankete u prosinca koja je utvrdila da Švedska doživljava zabrinutost zbog širenja nuklearnog oružja u posljednjih nekoliko godina.

Anketa je pokazala da je 59 posto ispitanika zabrinuto zbog nuklearne proliferacije, što je povećanje od 23 posto u odnosu na prethodnu godinu, piše Local.

U međuvremenu, on je izvijestio u studenom da švedski ministar za infrastrukturu Tomas Eneroth planira uvesti digitalne „geo-ograde” u glavnim urbanim područjima u 2018.

Plan je usmjeren na sprječavanje terorističkih napada koji su počinjeni pomoću kamiona i drugih velikih gospodarskih vozila.

Stockholm također ima u vidu udvostručiti broj bunkera u zemlji tijekom sljedećih 10 godina. Taj potez ima za cilj osigurati spremnost za napad, uključujući i nuklearno oružje, navodi se u izvješću Državne agencije civilne zaštite.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, PREPPERS · Tags: , , , , ,