Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, PREPPERS » ┼ávedska vlada izdala ‘ratni vodi─Ź’ iz 1940. godine zbog prijetnji od terorizma, nuklearnog rata i klimatskih promjena

┼ávedska vlada izdala ‘ratni vodi─Ź’ iz 1940. godine zbog prijetnji od terorizma, nuklearnog rata i klimatskih promjena

svedska-poreppersPreppersi su za ┼ívedsku vladu postali stvarnost. Pripremanje za predstoje─çe katastrofe je logi─Źno i mudro za ve─çinu ljudi, misli vlada ┼ávedske

┼ávedska ─çe uskoro pustiti u javnost modernu verziju vodi─Źa iz 1940-ih o tome kako se nositi s ratom, u kojoj se autori pozivaju na prijetnje klimatskih promjena i teroristi─Źkih napada, prema lokalnim medijima.

Vlada je izvorno distribuirala bro┼íuru ÔÇ×Om kriget kommerÔÇŁ (Ako rat do─Ĺe) ┼áve─Ĺanima na vrhuncu Drugog svjetskog rata 1943. godine, savjetuju─çi ih ┼íto trebaju u─Źiniti ako zemlja bude uklju─Źena u sukob. Naknadna verzija se bavila hladnim ratom.

Drugi vodi─Ź, koji je revidiran u 1980., je bio kori┼íten interno od strane ┼ívedske vlade, pi┼íe The Local.

Vodi─Ź je jo┼í jednom do┼żivio reviziju, i ovaj put se bavi suvremenim pitanjima. ÔÇ×Tada je knji┼żica imala fokus samo na rat. Danas dru┼ítvo izgleda potpuno druga─ŹijeÔÇ× – rekla je Christina Andersson iz ┼ávedske agencije za civilne nepogode (MSB), preko koje je Stockholm naru─Źio ┼ítampanje najnovije verzije, rekao Aftonbladet.


ÔÇ×Danas postoji znatno slo┼żenija prijetnja klimatskih promjena, teroristi─Źkih napada, pandemija i manipulacija podacima. Ljudi moraju nau─Źiti i znati kako se nositi s tim.ÔÇŁ

Nova knji┼żica je na rasporedu da bude distribuirana svim ┼ívedskim ku─çanstvima u svibnju ili lipnju. To je dio napora vlade za ja─Źanje civilne obrane, u skladu s portalom Aftonbladet.

┼átampanje novog vodi─Źa je do┼ílo nakon ankete u prosinca koja je utvrdila da ┼ávedska do┼żivljava zabrinutost zbog ┼íirenja nuklearnog oru┼żja u posljednjih nekoliko godina.

Anketa je pokazala da je 59 posto ispitanika zabrinuto zbog nuklearne proliferacije, što je povećanje od 23 posto u odnosu na prethodnu godinu, piše Local.

U me─Ĺuvremenu, on je izvijestio u studenom da ┼ívedski ministar za infrastrukturu Tomas Eneroth planira uvesti digitalne ÔÇ×geo-ogradeÔÇŁ u glavnim urbanim podru─Źjima u 2018.

Plan je usmjeren na sprje─Źavanje teroristi─Źkih napada koji su po─Źinjeni pomo─çu kamiona i drugih velikih gospodarskih vozila.

Stockholm tako─Ĺer ima u vidu udvostru─Źiti broj bunkera u zemlji tijekom sljede─çih 10 godina. Taj potez ima za cilj osigurati spremnost za napad, uklju─Źuju─çi i nuklearno oru┼żje, navodi se u izvje┼í─çu Dr┼żavne agencije civilne za┼ítite.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, PREPPERS · Tags: , , , , ,