Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » POTVRDILA I TEHNIČKA ANALIZA: Slom kriptovalute se nastavlja dok se pregrijano tržište hladi

POTVRDILA I TEHNIČKA ANALIZA: Slom kriptovalute se nastavlja dok se pregrijano tržište hladi

bitcoin-padNajveće kriptovalute su pale za 13 do 25 posto u utorak, jer su investitori očito napuštalI svoju digitalnu imovinu

Vodeća kriptovaluta Bitcoin je pala na nešto manje od 12.000 dolara, što predstavlja pad od 40 posto od svoje rekordne razine.

Bitcoin je smanjio vrijednost više od 13 posto na dolje i došao na 11.957 dolara po tokenu, piše RT.

Ethereum je pao za 18 posto, ripple je pao za 24 posto, dok je bitcoin cash pao za 23 posto.

Tržišna kapitalizacija digitalnog novca je skliznula za 23 posto, na 593 milijarde dolara.

Bitcoin je dotaknuo najveću vrijednost svih vremena od 20.000 dolara u prosincu prije poniranja u vremenu Božića. Njegova porasla cijena je prošle godine privukla institucionalne investitore, što je također rezultiralo povećanom kontrolom regulatora.

Prošli tjedan je Južna Koreja najavila obračun sa bitcoinom i drugim kriptovlutama, ali su odustali nakon negativne povratne informacije od strane javnosti.

Kina je već zabranila nove početne ponude kriptovaluta i neke druge poslove koji uključuju digitalne valute.

Rusija priprema propise za reguliranje kriptovluta, za koje je vjerojatno da će biti uvedeni u prvoj polovici ove godine.

Mnoge kriptovalute se suočavaju sa strategijom „pumpaj-i-odbaci”, koja umnogome sliči scenariju iz filma „Vuk sa Wall Streeta”.

Prema toj strategiji, specifičan dionica se jako pumpa, a investitorima se obećavaju veliki prinosi.

Nakon što cijena dosegne vrhunac, vlasnik brzo proda što više dionica što je više moguće, spuštajući cijenu i uživajući u dobiti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,