Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UDARNA VIJEST ZA JAPAN: Javna televizija objavila da je Sjeverna Koreja lansirala novu raketu – ali nije!

UDARNA VIJEST ZA JAPAN: Javna televizija objavila da je Sjeverna Koreja lansirala novu raketu – ali nije!

koreja-japan-lansiranjeNakon panike na Havajima nakon objavljivanja nuklearnog napada na državnim medijima, oÄito je da su tu praksu usvojile i druge zemlje kao dio “namjerne” vježbe

Japanski medij NHK se ispriÄao za izdavanje lažne uzbune o lansiranju sjevernokorejske interkontinentalne rakete u utorak naveÄer po lokalnom vremenu.

Isprika je izdana na japanskom jeziku verziji web stranice NHK-a, a kasnije je podijeljena na njihovim društvenim medijima.

„Oko 18:55 smo izvijestili o ovim vijestima na stranici NHK-a i na NHK-ovoj aplikaciji za prevenciju katastrobe ‘Pattern of North Korean missile launch’, da je ta obavijest pogreÅ¡no izdana. Iskreno se ispriÄavamo†– napisali su mediji.

Incident je doÅ¡ao samo Äetiri dana nakon Å¡to je izdano javno upozorenje za stanovnike Havaja da „potraže hitno skloniÅ¡te†zbog navodno dolazeće balistiÄke rakete koja je bila lansirana.

To je upozorenje izdano greÅ¡kom od strane havajske civilne zaÅ¡tite, koja se obilato ispriÄala i izazvala raspravu na internetu o nuklearnoj retorici ameriÄkog predsjednika Donalda Trumpa i opasnosti od režima Sjeverne Koreje.(RT)
 


 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,