Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Belgijski ‘Crveni križ’ naredio uklanjanje svih kršcanskih križeva iz svojih zgrada

Belgijski ‘Crveni križ’ naredio uklanjanje svih kršcanskih križeva iz svojih zgrada

belgija-kriz-crkvaCrveni križ u pokrajini Liege u Belgiji, u blizini granice sa Nizozemskom i Njemackom je naredio da se u svim svojim objektima kojih ima 28, uklone kršcanski križevi i raspela na zidovima s ciljem religijske neutralanosti, piše belgijski 7Sur7

Andre Rouffart, predsjednik kuce Crvenog križa u Verviersu, u pokrajini Liege, rekao je da je e-mailovima naredio uklanjanje križeva iz 28 podružnica Crvenog križa u Liegeu kako bi ”poštivali?nacela Crvenog križa, što znaci nema razlike prema religiji ili rasi.”

Organizacija Crvenog križa je „neutralna” organizacija humanitarne pomoci koja ne staje niti na jednu stranu u neprijateljstvima „i ne upušta se u nikakve rasprave politicke, rasne, vjerske ili ideološke prirode”, navodi se na njihovoj web stranici.

Njegov simbol, crveni križ na bijeloj pozadini, je inverzna švicarska zastava (bijela na crveno), koja vuce korijene još iz vremena kršcanstva i kršcanskoga cara Karla.

Situacija u Liegeu, medutim, se tice raspela i kršcanskih križeva koji vise na zidovima unutar zgrade Crvenog križa.

Prema portalu 7Sur7, neki volonteri Crvenog križa nisu se žalili na direktive koje su im upucene preko e-maila o uklanjanju križeva.

Jedan volonter je rekao: „Neka stvari ostanu kakve jesu. Koristili smo prije reci “božicni praznici”, a sada moramo govoriti “zimski odmor”. Božicni sajam u Bruxellesu je promijenio ime u „Zimske radosti”.

Andre Rouffart, predsjednik kuce Crvenog križa, je nadodao: „Odredeni dio populacije misli da su križevi uklonjeni u kucama Crvenog križa zbog muslimana, tocnije, u Crvenom križu u Verviersu to nema apsolutno nikakve veze s tim.”

Osim izvornog simbola Crvenog križa, organizacija Crvenog križa koristi crveni polumjesec na bijeloj podlozi. Ovaj posljednji simbol se koristi u muslimanskim zemljama, jer se tradicionalni crveni križ na bijeloj pozadini smatra uvredljivim od strane mnogih muslimana. (cnsnews.com)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,