Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RUSKO MINISTARSTVO OPTUŽILO DIREKTORA CIA-e DA LAŽE: ‘Nije bilo ni riječi o ruskom miješanju u izbore dok Trump nije izabran za predsjednika’

RUSKO MINISTARSTVO OPTUŽILO DIREKTORA CIA-e DA LAŽE: ‘Nije bilo ni riječi o ruskom miješanju u izbore dok Trump nije izabran za predsjednika’

zaharova-govorGlasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova u ponedjeljak je optužila direktora CIA-e Mikea Pompea da je lagao kad je u televizijskom intervjuu rekao se Rusija miješa u američke izbore “desetljećima”

“Najbolji dokaz da je to bila čista laž jest da sva ova desetljeća američke specijalne službe i dužnosnici nisu iznijeli takvu tvrdnju ili je predočili Rusiji”, napisala je na Facebook stranici Zaharova.

Nije bilo ni riječi o tome … dok američki izborni sustav nije Trumpa učinio predsjednikom. Tada je sve počelo, nedokazane tvrdnje, potraga za vanjskim neprijateljem, jadikovanje o ‘ruci Kremlja’”.

U emisiji na programu CBS “Lice nacije” emitiranoj u subotu, Pompeo je rekao da su Rusi upleteni u napore da se potkopaju američki predsjednički izbori 2016.

“Da, gospodine. To se događa desetljećima”, rekao je Pompeo.

“Imamo mnogo neprijatelja koji žele potkopati zapadnu demokraciju. Odatle usredotočenost Washingtona na rusko upletanje”.

“Imamo važnu dužnost kao dio američkog sigurnosnog tima paziti da američki izbori budu sigurni i demokratski”, kazao je Pompeo. “Marljivo radimo na tome. Stoga ćemo raditi protiv Rusa i svakoga tko prijeti da to ugrozi”.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,