Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRENULA BORBA PROTIV ALTERNATIVNIH MEDIJA: Facebook stranica David Ickea sa 700 tisuća fanova – NESTALA!

KRENULA BORBA PROTIV ALTERNATIVNIH MEDIJA: Facebook stranica David Ickea sa 700 tisuća fanova – NESTALA!

ick-davi-faceBritanski i svjetski najpoznatiji autor zavjera autor David Icke je izgubio svoju Facebook stranicu na društvenim medijima

To se dogodilo kao najnovija posljedica čistke web stranica alternativnih medija sa Facebooka.

Ickeova Facebook stranica, koja je imala preko 700.000 obožavatelja, skinuta je u subotu nakon što je društvena mreža rekla da je povrijeđen „jedan ili više Uvjeta Facebook stranice”. (Google: david icke facebook)

„Nismo u mogućnosti vidjeti koji uvjeti su povrijeđeni, i mi ćemo vas obavještavati o napretku”, rekao je gospodin Icke na svojoj web stranici .

Uklanjanje njegove Facebook stranice dolazi godinu dana nakon što su Google i Facebook najavili planove za „slamanje” web stranica alternativnih vijesti u nastojanju da se podrže propale poslovnice mainstream vijesti.

Pod krinkom zaštite javnosti od „lažnih vijesti”, internet giganti će uskoro zaustaviti i monetiziranje web stranica alternativnih vijesti.

Google će ažurirati svoja AdSense pravila da bi zabranio stranice koje se „lažno predstavljaju, izvrću, ili prikrivaju podatke o izdvaču, sadržaju izdavača, odnosno nihovu primarnu svrhu”, navodi se u Wall Street Journalu.

Ovakav radikalan način cenzure je došao zbog pritužbi mainstream medija poput CNN-a i BuzzFeed-a na web stranice „alternetivnih medija” koje su prema njima „pristrane” i u „zabludi”, dok su pokušali skrenuti pozornost daleko od njihovog mainstream sramotnog pokrivanja vijesti.

Facebook se nedavno suočio sa oštrim kritikama nakon što je priznao da je rutinski brisao korisničke račune po naredbi izraelskih i američkih vlasti.

Također je bio prisiljen uvesti veliku cenzuru u skladu sa novim njemačkim propisima donesenim 1. siječnja 2018. godine, na „uvredljive” web stranice koje sramote ili ometaju kancelarku Angelu Merkel i njezinu vladu.

Novi nacistički stil cenzura će zakon prisiliti Facebook, Twitter, YouTube i druge društvene mreže da uklanone sadržaje koje vlada samovoljno smatra „govorom mržnje”.

Novi njemački zakon pod nazivom „Netzwerkdurchsetzungsgesetz” (NetzDG)​stupio je na snagu 1. siječnja, 2018., nakon izglasavanja na kraju lipnja 2017. godine. (davidicke.com,Sean Adl-Tabatabai,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,