Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Knjiga o Donald Trumpu ‘Vatra i bijes’ postala najbrže prodavana znanstveno-fantastična knjiga godine na Amazonu

Knjiga o Donald Trumpu ‘Vatra i bijes’ postala najbrže prodavana znanstveno-fantastična knjiga godine na Amazonu

fire-furyKniga novinara Michael Wolffa, autora knjige koja oštro kritizira Donalda Trumpa je postala najbrže prodavana knjiga fikcije ove godine

Knjiga je skočila na broj 1. liste na Amazon.com najprodavanijih knjiga u samo nekoliko sati nakon što je Guardian objavio detalje tiskane u knjizi prije dolaska u svjetske knjižare.

Kontroverzna knjiga sadrži „ugodni dijalog”, kao i „bogato maštovitih fantastičnih svjetova”, u skladu s književnim kritičarima.

Steve Bannon, lik iz knjige, je predstavljen kao bivši savjetnik Bijele kuće, ima najviše zastupljenih dijaloga u knjizi.

U jednoj sceni „Bannon” kritizira sastanak kojeg su Donald Trump Jr. i dužnosnici kampanje imali sa ruskim odvjetnikom u srpnju 2016. u nadi dobivanja informacija o Hillary Clinton.

„Čak i ako ste mislili da to nije izdajnički ili nerodoljubiv čin ili “loše sranje”, a ja mislim da je to sve troje, trebali ste odmah pozvati FBI”, rekao je fikcionalizirani lik verzije Bannona knjizi.
 

 
Charles Harder, privatni odvjetnik predsjednika Trump, je poslao Wolffu i njegovom izdavaču, Henry Holt i Co, pismo u četvrtak, zahtijevajući „povlačenje knjige i ispriku”, piše USA Today.

„Vaše objavljivanje lažnih i neutemeljenih tvrdnji o gospodinu Trumpu rađa, među ostalim stvarima, klevete, lažno svjetlo koje se baca na osobu predsjenika i invaziju na privatnost, protupravne interferencije ugovornih odnosa, te poticaj za raskid ugovora” – navodi u pismu.

Popularni znanstveno-fantastočni romanopisac Wolff se zahvalio predsjedniku Trumpu na Twitterovom pokušaju da ga blokira:

“Kasno u četvrtak navečer, red se formirao u Washingtonu ispred knjižara od strane znatiželjnih građana – i novinara u potrazi za pikanterijama – koji su se požurili pročitati što predsjednik nije želio da pročitaju.”

Trump je odbacio navode iz knjige objavljene u petak kao gomilu “laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora”.

Knjiga donosi mračnu sliku Bijele kuće u kojoj osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari, a predsjednika svi pa i najbliži suradnici opisuju kao djetinjastu osobu i ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

Navode iz knjige odbacio je i Trumpov ministar vanjskih poslova Rex Tillerson koji je u petak navečer rekao da nikada nije sumnjao u mentalne sposobnosti Donalda Trumpa da obnaša predsjedničku dužnost.

Trumpovi odvjetnici pokušali su bezuspješno zaustaviti objavu knjige koja sadrži bombastične informacije o njegovu mandatu i u kojoj se tvrdi da je Trump bio nepripremljen za predsjednika, da se ponaša poput djeteta i misli da se “sve mora vrtiti oko njega”. (Yournewswire.com,dnevnik.hr)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,