Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » George Soros kupio platformu za kriptovalute pod nazivom ‘blockchain’ – vrijednu 100 milijuna dolara

George Soros kupio platformu za kriptovalute pod nazivom ‘blockchain’ – vrijednu 100 milijuna dolara

soro-bitcoinGeorge Soros je upravo kupio 100 milijuna dolara vrijednu tehnologiju blockchain, u potezu koji se će gledati kao globalistička kontrola tržišta kriptvaluta

Platforma za kriptovalute u vlasništvu kompanije Overstock.com upravo je dobila uplatu od jednog od najvećih imena u svijetu financija, a izvršni direktor Patrick Byrne kaže da će većina tog novca financirati tvrtkinu platformu blockchain.

Prema izvještaju Komisije za vrijednosne papire (SEC) ovog tjedna, tvrtka Overstock.com je dobila veliku injekciju gotovine iz Quantum Fonda – hedge fonda u vlasništvu Sorosa, piše Coindesk.com.

Od 100 milijuna dolara koliko je Overstock dobio, 20 milijuna dolara će se uložiti u financiranje kompanije DeSoto Inc., koja polaže prava vlasništva na platformu blockchain.

Što se tiče ostalih 80 milijuna dolara, oni se namjeravaju uložiti u vodeću platformu za e-commerce (koja prihvaća Bitcoin kao sredstvo plaćanja) i druge blockchain poslove kao dio podružnice Medici Ventures.

„Možda je vrijeme da prestanemo gledati Overstock kao dva odvojena poduzeća”, rekao je on. „Naša maloprodajna platforma je imala 40 milijuna jedinstvenih posjeta prošlog mjeseca. Dakle, mi razvijamo ove blockchain aplikacije, te blockchain tvrtke, maloprodajno poslovanje je izuzetno vrijedno i očekujemo da će se promet na blockchainu razvijati.”

Byrne je nastavio, govoreći za CoinDesk:

„Preko maloprodaje koja je uključena u ovaj posao, ono stvarno možemo napraviti crvotočine između dva svemira, svemir konvencionalnih valuta i svemir kriptovaluta.”

Quantum Fond nije odgovorio na zahtjeve za komentarom u medijima, ali je razotkriveno da je Soros kupovao dionice kompanije Overstock u studenom.

Byrne je spomenuo tZERO, blockchainovu razvojnu platformu za tržišta kapitala u vlasništvu tvrtke Overstock, gdje će se uložiti neka od Sorosevih sredstava.

U međuvremenu je međuttim Overstock kupio 30 milijuna dolara vrijedne tokene sa ostatkom sredstava, rekao je Byrne za CoinDesk.

Općenito govoreći, Overstock će zapošljavati ljude „preko Wall Streeta sa iskustvom u upravljanju rizicima”, rekao je Byrne.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,