Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Orban: Nadam se da će 2018. biti godina uspostave volje naroda u Europi

Orban: Nadam se da će 2018. biti godina uspostave volje naroda u Europi

orban-gostProblem imigranata u Europi zadire u same demokratske principe jer neki europski političari, prilikom njegovog rješavanja, uopće ne vode računa o raspoloženju naroda – ocijenio je Viktor Orban

Mađarski premijer je nastupio na tradicionalnom zimskom okupljanju njemačke Kršćansko-socijalne unije (CSU) održanom u bivšem manastiru Zeon, u Bavarskoj.

“Europljani ne žele živjeti sa prijetnjama terorizma. Žele sigurnost i zaštićene granice, a mnogi europski političari nisu učinili ništa za ono što su ljudi željeli”, rekao je Orban i nastavio:

“Nadam se da će 2018. biti godina uspostave volje naroda u Europi”.

Dok je mađarski čelnik to govorio, u Bratislavi su premijeri Češke i Slovačke – Andrej Babis i Robert Fico – složno upozorili Bruxelles.

“Odluke o najvažnijim pitanjima za Europsku uniju moraju se donositi konsenzusom, a ne jednostavnom većinom glasova. Praksa nametanja odluka jednostavnom većinom, istaknuli su, nije bila opravdana.”

Naveli su, na primjer, odluku Vijeća ministara unutarnjih poslova EU od 2015. o prisilnom primanju izbjeglica i ilegalnih imigranata (prema kvotama).

“Kvote, dodao je Fico, ne funkcioniraju. One dijele EU. Zbog njih smo već smo platili veliku političku cijenu i sigurnost građana Europe. “
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,