Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TEHERAN: Demonstracije u Iranu je organizirao Trumpov službenik CIA-e Michael D’Andrea u operaciji ‘Tamni princ’

TEHERAN: Demonstracije u Iranu je organizirao Trumpov službenik CIA-e Michael D’Andrea u operaciji ‘Tamni princ’

iran-vodjaIranski državni tužitelj Mohammad Jafar Montazeri izjavio je kako nerede u njegovoj zemlji organiziraju i provodi SAD, Izrael i Saudijska Arabija

Procijenio je da je riječ o anti-iranskoj zavjeri i rekao da je plan za izazivanja nereda izradio CIA-in visoki službenik Michael D’Andrea, koji je prethodno vodio CIA-in Odjel za borbu protiv terorizma.

Prema Montazeri, D’Andrea je također formirao grupu koja organizira pobune i nerede po Iranu:

“U skupini je jedan časnik povezan s Mossadom. Plan skupine kojeg je razrađivala je nazvala Dokumantom dosljedne konvergencije. Podaci upisani u njega prikupljeni su nekoliko godina. Sve troškovi ove grupe plaća Saudijska Arabija.”

Montazeri je otkrio da su u pripremama za izazivanje nemira sudjelovali i lijeva ekstremistička iranska grupacija “Organizacija mudžahedina iranskog naroda”, pristaše monarhije i nekoliko skupina “povezanih s komunizmom”.

Državni odvjetnik je naveo da je tajna skupina formirala “dvije operativne grupe” – jednu u iračkom gradu Erbilu, a drugu u Afganistanu. To je, kako je rekao, učinjeno da se u nametnte prosvjede u Iranu ubacili pripadnici Islamske države.

U lipnju 2017. New York Times je najavio da će CIA djelovati u Iraku, a Michael D’Andrew će upravljati tim operacijama koje imaju dva naziva – “Tamni princ” i “Ajatolah Mike”.

U istom tekstu navedeno je je D’Andrea bio koordinator potrage za Osama bin Ladenom.

Ministar unutarnjih poslova Irana Abdolreza Rahmani Fazli danas je izjavio da je oko 42.000 ljudi sudjelovalo u prosvjedima.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,