Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Što znači misteriozna kodirana poruka koju je Assange objavio 1. siječnja na Twitteru?

Što znači misteriozna kodirana poruka koju je Assange objavio 1. siječnja na Twitteru?

assange-porukaOsnivač „WikiLeaksa“ Julian Assange je 1. siječnja objavio na Twitteru pjesmu poznate pjevačice M.I.A. „Paper Planes“ ali i čudnu kodiranu poruku, koju nitko do sada nije mogao odgonetnuti

Taj kod je glasio: „fb4e568623b 5f8cf7e932 e6ba7eddc0db 9f42a712718f4 88bdc0bf 880dd3“.

Mnogi korisnici društvenih mreža su odmah zaključili da je Assangeova objava na Twitteru najvjerojatnije hakirana, kao i da je to razlog zbog čega je njegov profil na toj društvenoj mreži za Božić jednostavno nestao.

Pojedinci su međutim, rješenje zagonetke tražili u riječima pjesme, budući da pjevačica u jednom trenutku govori da „ima više informacija od KGB-a“, što su protumačili kao najavu da će Assange i njegov tim uskoro objaviti novu informaciju.

Bilo je i sasvim drugačijih teorija, od onih da je Assange umro i da je kod aktivirao određene publikacije na sajtu „WikiLeaksa“, sve do ideje da je Assange uputio signal putem ove pjesme kako bi saopćio javnosti da je „nestao u akciji“.

U međuvremenu je televizija RT objavila da je pokušala stupiti u kontakt sa Assangeom u Ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se on trenutno nalazi, ali nikakvog odgovora nije bilo.
 


 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,