Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Putin lansira ‘Kriptorublju’ i objavljuje rat Rothschildovim središnjim bankama

Putin lansira ‘Kriptorublju’ i objavljuje rat Rothschildovim središnjim bankama

roth-putinRuski predsjednik Vladimir Putin se odlučio na provedbu nacionalne kriptovalute koja će nositi ime „kriptorublja” sa željom za daljnje ograničavanje utjecaja globalne središnje bankarske prijevare u Rusiji

Prema Financial Timesu, Sergej Glazev, ekonomski savjetnik predsjednika, je rekao na sastanku vlade da će kriptovaluta poslužiti kao „koristan alat” da se izbjegnu zapadne ekonomske sankcije i bankarski karteli.

Glazev je objasnio:

„Nama ovaj instrument odgovara u potpunosti za osjetljive financijske aktivnosti u državi. Možemo vršiti novčane transakcije s našim ugovornim stranama u cijelom svijetu, bez obzira na sankcije.„

Savjetnik je naznačio da će kriptovaluta biti ekvivalent rublji, ali sa cirkulacijom koja će biti „ograničena na određeni način”, čime će Kremlj pratiti njezine poteze.

Putin smatra da kriptovaluta ima moć ugroziti središnji bankarski sustav kojeg kontrolira kartel Rothschilda i preoblikovati financijski krajolik u korist pojedinca.

Ostaje još uvijek nejasno, ipak, da li će kriptovaluta biti izdana od strane Banke Rusije.

Prije toga, predsjednik je naredio da njegovi dužnosnici vlade osmisle okvir za uspostavu i reguliranje digitalne valute u Rusiji, potez koji je uslijedio nakon sastanka sa osnivačem kriptovalute ethereum, Vitalik Buterinom, prošlog ljeta, izvještava Coindesk.

U listopadu 2017., Putin je i dalje nalagao nova pravila oko krptovaluta, uključujući i registraciju prilikom “rudarenja” i primjene zakona o vrijednosnim papirima na inicijalnim javnim ponudama (IPO).

Ruski ministar financija Anton Siluanov je objavio u rujnu 2017. godine da će njegov odjel regulirati uporabu kriptovaluta u zemlji od početka 2018. godine. „Nema smisla zabraniti” kriptovalute s obzirom da one polako postaju „stvarnost”, rekao je on. (Baxter Dmitrij,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,