Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, NOVAC » Predviđanja iz Kopenhagena: Strahoviti pad eura i pojava nove valute. Nova godina će umnogome biti kineska

Predviđanja iz Kopenhagena: Strahoviti pad eura i pojava nove valute. Nova godina će umnogome biti kineska

euro-padValutne krize i novine na burzama, kineski ekonomski trendovi i ženska dominacija u biznisu. Što nas očekuje u 2018. godini i trebamo li se plašiti?

„Mir je skupio energiju za nevjerovatan i potpuni potres u 2018. godini“, smatraju u „Saxo banci“.

Petnaest godina zaredom danska investicijska online-banka objavljuje svoja „šokantna predviđanja“. I sada je dala svoju viziju deset točaka koje će potresti svijet u nastupajućoj godini.

Kad se govori o bogatstvu, kineski internet gigant — transnacionalna korporacija „Tencet holding“ će postati najveća na svijetu: već sada su njene dionice udvostručene. Zapanjujuća je i njezino nedavno unovčavanje (javna ponuda) messangera WeChat, koji ima milijardu korisnika mjesečno.

#Ako se može vjerovati Dancima, nova godina će umnogome biti „kineska“. Na primer, makrostrateg iz „Saxo banke“ Kay van Petersen brojkama dokazuje da će 2018. godina biti posljednja sretna godina za bitcoin.

A zatim mu slijedi smrt i zaborav. Tko će ga ugušiti? Kina, gdje će se pojaviti državna kriptovaluta i zabraniti druge vrste sličnih digitalnih aktiva. Osim toga, Kina je nesumnjivi lider među uvoznicima nafte.

Počet će se zaključivati naftni sporazumi isključivo u juanima. Tako da se očekuje pojava nove valute — petrol juana.

Međutim, ako se jedan bogati, netko drugi će se obavezno osiromašiti.

U 2018. godini stručnjaci iz danske banke prognoziraju da će euro izvršiti svoj posljednji proboj naprijed, očajnim padom.

I japanski juan očekuje isti katastrofalni pad, gori nego pad eura. Ipak, južnoafrička valuta rend će postati lider rasta među valutama zemalja u razvoju i približit će se euru i juanu.

Općenito, „Saxo banka“ predlaže da se radujemo zbog Afrike. Zimbabve će povratiti slavu „afričke žitnice“, a život će se u cjelini poboljšati na Crnom kontinetu.

Jedino predviđanje iz Kopenhagena koje je dobro i ne uznemirava je da muška osoba svjetskog biznisa polako ali sigurno prelazi u žensko.

Glavni ekonomist „Saxo banke“ Stin Jakobsen uverava da broj žena u poslovanju raste geometrijskom progresijom.
 
(sputniknews.com)

Filed under: GLOBALNA KRIZA, NOVAC · Tags: , , , , ,