Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Venezuela pokrenula kriptovalutu koja ima temelj u nafti i koja će ‘uništiti Rothschilda’, te izolirati zemlju od dolara i Washingtona

Venezuela pokrenula kriptovalutu koja ima temelj u nafti i koja će ‘uništiti Rothschilda’, te izolirati zemlju od dolara i Washingtona

maduro-valutaVenecuela je najavila planove za pokretanje nove kriptovalute koja će, kako kažu, „u potpunosti uništiti Rothschildove banke”

Predsjednik Nicolas Maduro je rekao da će se lansiranje kriptovalute natjecati sa dolarom dolar, te će privesti kraju ovisnost zemlje o MMF-ovim bankama pod kontrolom Rothschilda.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro je iznenadio mnoge ranije ovog mjeseca, kada je najavio kriptovalutu „Petro”, koja će biti potpomognuta od strane članova organizacije OPEC, a koja će imati temelj u venezuelanskoj nafti, plinu, zlatu i dijamanatima, javlja CNBC.com.

Unatoč skepticizmu stručnjaka kriptovaluta koji ne misle da Venezuela ima potreban novac da bi ga uvela, ministar komunikacija Jorge Rodriguez je rekao će se prva ponuda kriptovalute petro provesti za nekoliko dana.

„Naftno nalazište bloka Ayacucho će formirati početnu potporu ovoj kriptovaluti” – rekao je Rodriguez novinarima, a odnosi se na dio Venezuelinog južnog pojasa Orinoco.

„On sadrži 5.342 milijarde provjerenih barela nafte. Govorimo o podlozi za kriptovalutu od 267 milijardi dolara„ – rekao je Rodriguez, dodajući da je petro različitija od drugih kriptovaluta poput bitcoina.

Rudari su se već postrojili, rekao je, ne navodeći više detalja. Kriptovalute će korisnici moći dobiti kroz rješavanje složenih matematičkih izračuna u procesu poznatom kao “rudarenje”.

Kriptovalute su decentralizirane i njihov uspjeh ovisi o transparentnosti, jasnim pravilima i jednakom tretmanu svih koji su uključeni. Venecuela nije dla tehničke detalje o kriptovaluti petro.

Vlada, kako se čini se nada da će petro nadoknaditi kolaps valute u Venezueli – koja je pala 97 posto u jednoj godini u odnosu na američki dolar na crnom tržištu – i izolirati zemlju od dolara i Washingtona.

Rodriguez se također nada da će petro biti dio mehanizma za plaćanje međunarodnih provajdera, od kojih su mnogi prestali opskrbljavati Venezuelu s obzirom na njezinu nesposobnost za plaćanje svojih dugova.

Venecuela koja ima 30 milijuna ljudi pati od nestašice hrane, cijene divljaju već četvrtu godinu recesije, a Maduro već dugo krivi američku vladu za „gospodarski rat” protiv njega. Kritičari kažu da je nesposobna politika kriva ekonomsku nered u Venezueli.

Pred kraj prošle godine Maduro je okrivio SAD-ov pritisak na Portugal zbog blokiranja uvoza svinjskog mesa koje je dovelo do manjka hrane preko Božića u Venezueli.

Američka administracija predsjednika Donalda Trumpa je uvela različite političke i financijske sankcije Madurove vlade, optužujući visoke dužnosnike za nepoštivanje prava i korupciju.

„Biti će materijalno nemoguće diktatorskim financijskim centrima u svijetu da interveniraju protiv ove inicijative vezane za novu kriptovalutu”, rekao je Rodriguez, navodeći slučaj Portugal.

„To će nam omogućiti da prevladamo bilo koju financijsku blokadu”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,