Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROSVJEDI TRESU ŠVEDSKU: Građani izašli na ulice zbog uvođenja policijskog sata za žene

PROSVJEDI TRESU ŠVEDSKU: Građani izašli na ulice zbog uvođenja policijskog sata za žene

svedska-prosvjedProsvjedi su izbili diljem Švedske nakon što je policija naredila ženama da ne idu same po noći – uvodeći nezakonit policijski sat za cijelu državu

Stotine prosvjednika ljutito je napalo policiju nakon što je upozorila žene da „ostane unutar kuća ili hodaju u paru” kako bi se izbjeglo silovanje od strane ilegalnih imigranata, piše Dailycaller.

Policija je izdala upozorenje u nedjelju, nakon što je 17-godišnju djevojku silovala banda imigranata u subotu ujutro u gradu Malmo, izvijestio je Daily Mail u srijedu.

Prvi u nizu silovanja se dogodio 4. studenog, i sljedeće samo tjedan dana kasnije. Policija u gradu Malmo je otvorila preliminarnu istragu o silovanju, i oni su branili svoj izvještaj, tvrdeći da su njihove riječi izvađene iz konteksta.

„Riječ je o zdravom razumu. Mi ne upozoravamo ljude da ne budu vani, već da razmisle dva puta, i možda da ne hodaju sami kasno u noć, umjesto da idu s drugima, ili uzmu taksi„ – rekao je policijski načelnik Anders Nilsson.

Unatoč njihovoj obrani, međutim, policija u Malmou je poslušala prosvjednike i povukla je izjavu.

Švedska ima stopu silovanja među najvišima u svijetu. Ovog ljeta, švedski glazbeni festival je otkazao događaj za 2018. godinu s obzirom na brutalni porast silovanja koje su se dogodile na festivalu.

Sudionici su izvijestili da su se dogodila tri silovanja i 22 seksualna zlostavljanja ove godina na glazbenom festivalu početkom srpnja, a organizator festivala je rekao da više ne može dopustiti da festival ide dalje.

Problem imigrantskih silovanja u zemlji također je eskalirao kada je Švedska politika primila sve više i više izbjeglica koje su bježali iz sukoba na Bliskom istoku.

Švedska je također pokazala veliku nevoljkost da deportira izbjeglice i strance koji su osuđeni za silovanje.

Samo 13 posto stranaca koji su registrirani kao švedski državljani i koji su krivi za silovanje djece između 2010-2014 – su poslani su kući. Među onima koji nisu registrirani kao švedski stanovnici, samo je 40 posto silovatelja deportirano.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,