Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » DONALD TRUMP: ‘Globalno zagrijavanje je LAŽ! Dobro bi nam došlo malo u ovim rekordno hladnim zimama’

DONALD TRUMP: ‘Globalno zagrijavanje je LAŽ! Dobro bi nam došlo malo u ovim rekordno hladnim zimama’

trump-zatopljenjeTrump je napisao na Twitteru kako bi htio ‘malo dobrog starog globalnog zatopljenja’ u trenutku kad je istok SAD-a zahvatio ledeni val

Predsjednik SAD-a Donald Tramp smatra da istočnoj obali SAD-a dobro došlo malo globalnog zatopljenja, s obzirom na to da ih vjerovatno očekuje najhladniji doček Nove godine dosad zabilježen.

„Na istoku bi mogao buiti najhladniji doček Nove godine do sada. Možda bi nam valjalo malo dobrog, starog, globalnog zagrevanja, kao zaštita, od kojeg će naša zemlja, ali ne i druge zemlje, platiti bilione dolara“, poručio je Trump na Twitteru.

AP navodi da predsjednik Trump ne zna razliku između vremenskih prilika i klime, precizirajući da se vrijeme odnosi na atmosferske uvjete tijekom kratkog perioda, dok je klima duži pogled vremenskih modela.

Trump je vječno skeptičan prema klimatskim promjenama, koje naziva „prijevarom“ u režiji Kineza, podsjećajući da je ove godine izjavio da se želi povući iz Pariškog klimatskog sporazuma.

Agencija za klimu Ujedinjenih naroda saopćila je da je 2017. na dobrom putu da bude zabilježena kao najtoplija godina od kada se vodi evidencija o visini temperature.

Inače, Donald Trump je povukao SAD iz Pariškog sporazuma o klimi i neko vrijeme su bili izolirani u društvu Nigerije i Sirije.

Međutim, Nigerija je u međuvremenu ratificirala sporazum, a Sirija je to najavila u studenome te su tako ostavili SAD potpuno izolirane.
 


 
(sputniknews.com)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , ,