Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Vaš sin je pas, vi niste poželjni ovdje’ – Izraelski zastupnik parlamenta govori majci palestinskog zatvorenika (VIDEO)

‘Vaš sin je pas, vi niste poželjni ovdje’ – Izraelski zastupnik parlamenta govori majci palestinskog zatvorenika (VIDEO)

izrael-gazaČlan izraelskog parlamenta se ukrcao u autobus iz smjera pojasa Gaze i napao palestinsku ženu koja je išla posjetiti sina u izraelski zatvor, govoreći joj da je njezin sin „pas”, jedan „insekt” i „terorist”

„Vaš sin je pas. On je pas. Vi ste došli posjetiti šljam koji sjedi ovdje u tamnici, koga vidite kao svojeg člana obitelji„ – rekao je izraelski član parlamenta, Oren Hazan, u videu objavljenom na Facebooku.

„Ja sam član Knesseta [Izraelski parlament]”, rekao je on, dodajući da će se „Pobrinuti da vam ne bude više dopušteno dolaziti u posjete ovdje” , jer „vaši prijatelji u Gazi drže našu braću.”

Hazan se onda okomio na palestinsku ženu uzvicima „ako ne prenesete tu poruku da želimo nazad našu djecu, više nikada nećete vidjeti svoga sina ili svojeg muža.”

Izraelski zastupnik, koji je član stranke Likud premijera Benjamina Netanyahua, je otišao toliko daleko da je prijetio smrću ženi rekavši „mi ćemo pokazati vašeg sina zemlji” i „ako nastaviš ovako nećeš više vidjeti života.”

Hazan se ukrcao u autobus koji je prevozio palestinske obitelji u strogo čuvani zatvor Nafha u južnoj izraelskoj pustinji. Objekt u sebi drži uglavnom Palestinace osuđene za anti-izraelska djela. Autobus je bio u pratnji radnika iz Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC), koje je osudio parlamentarni zastupnik.

Crveni križ je rekao da Izrael mora jamčiti sigurnost i dostojanstvo Palestinaca koji žele posjetiti svoje članove njihovih obitelji u zatvoru.

„Obitelji imaju pravo posjetiti svoje najmilije na dostojanstven način”, rekla je Suhair Zakkout, glasnogovornica ICRC-a. „Mora postojati odgovornost nadležnih tijela kako bi se osiguralo da se posjete odvijaju sigurno i bez smetnji.”

Sam zatvor Nafha krši međunarodno humanitarno pravo, dok mnogi od palestinskih zatvorenika dolaze sa teoritorija pod izraelskom okupacijom. Gostujuće obitelji zatvorenika na taj način moraju podnijeti zahtjev za izdavanje dozvole za ulazak u Izrael, koji je teško dobiti.

Parlamentarac Hazan je već privukao kontroverzu svojim ekstremnim akrobacijama i izjavama. U srpnju je objavio video na Facebooku kojim prijeti da će „pogubiti” cijelu obitelj jednog Palestinca koji je navodno ubio tri Izraelca na Zapadnoj obali, nakon što je Izrael počeo provoditi stroža ograničenja na ulazak Palestinaca.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,