Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Diler marihuane sa 1.000 jointova greškom zamijenio policijski auto u Kopenhagenu za taksi, moleći za prijevoz

Diler marihuane sa 1.000 jointova greškom zamijenio policijski auto u Kopenhagenu za taksi, moleći za prijevoz

danska-policijaUžurbani diler koji je nosio oko 1.000 jointa kanabisa pogrešno je uskočio u policijski automobil u danskom glavnom gradu misleći da je taksi

Za razliku od muškarca, policijski službenici su bili „sretni” u svezi pogreške.

Bio je to „veliko iznenađenje” za dilera kanabisom u dijelu glavnog grada koji je poznata kao komuna Christiania u kojoj se rasprostranila ilegalna prodaja marihuane, kada je saznao da je „taksi” u kojeg je uskočio zapravo policijski patrolni automobil.

Umjesto brze vožnje kući, on je pretražen od glave do pete. „Policijski službenici su bili sretni što ga vide, jer on je nosio oko 1.000 jointova”, pojasnila je policijska uprava grada Kopenhagena na Twitteru.

Nije bilo puno za objasniti, jer je čovjek nosio sav svoj teret u svojem naručju, rekao je šef policije Jesper Bangsgaard.

Iako je policija u početku rekla na Twitteru da će nemarnog „putnika” kazniti samo novčanom kaznom, ona je kasnije dopunila svoju izjavu, kazavši kako bi čovjek mogao dobiti zatvorsku kaznu. Maksimalna potencijalna kazna može čovjeka strpati iza rešetaka na osam godina, prema zakonima u Danskoj.

Iako je prodaja kanabisa ilegalna u Danskoj, komuna Christiania je postala poznata po svojim liberalnim stavovima prema marihuani.

U pretresima komune zbog ilegalne trgovine, policija je provela niz pretresa u posljednjih nekoliko tjedana, čime je zatvoreno više od 40 štandova za prodaju kanabisa u takozvanoj Pusher ulici.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,