Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROPSKA UNIJA DUBOKO ZABRINUTA I ŠOKIRANA NOVOM AUSTRO-UGARSKOM ANTI-EUROPSKOM KOALICIJOM

EUROPSKA UNIJA DUBOKO ZABRINUTA I ŠOKIRANA NOVOM AUSTRO-UGARSKOM ANTI-EUROPSKOM KOALICIJOM

kurz-orbanNjemačka vlada je izrazila „duboku zabrinutost” na novoj koaliciji protiv EU-a između Austrije i Mađarske

Njemački političari su očajni u namjeri da se zaustavi nova austrijska vlada sa Sebastian Kurzom na čelu zbog straha da je previše usko povezana s mađarskom vladom Viktor Orbana.

„Austro-Ugarska se ponovo vraća, sa kancelarom Kurzom, članom bratstva Strache i gorljivim premijerom Orbanom. Zbogom sretna Austrija!”

Zamjenik vođe njemačke socijaldemokratske stranke SPD Achim Post je dao intervju za Die Welt. Post se zabrinuo oko sličnosti oko nekih pozicija vlasti u Beču sa onima u vladi mađarskog premijera Viktor Orbana.

To se odnosi posebno na politiku azila, novine navode.

Šef stranke Zelenih Cem Özdemir izjavio je za Die Welt da ostaje vidjeti hoće li Kurzova gesta prema Bruxellesu – gdje se očekuje njegov prvi službeni posjet u utorak – uslijediti akcijom.

Prema Postu, veliki izazovi, kao što su klimatske promjene, borba protiv terorizma i humanitarna migracijska politika ne mogu se riješiti u „puževim kućicama nacionalnih država”.

List navodi, on je mislio na Orbanovu migracijsku politiku.

Pozivajući se na svoje izvore, Die Welt piše kako je vladajuća bavarska stranka CSU pozvala Viktor Orbana na zatvoreni sastanak u siječnju. (Sean Adl-Tabatabai,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,