Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POVJERENIK EUROPSKE KOMISIJE ZA MIGRACIJE: ‘Europa je previše bijela, potrebno je više ilegalnih imigranata’

POVJERENIK EUROPSKE KOMISIJE ZA MIGRACIJE: ‘Europa je previše bijela, potrebno je više ilegalnih imigranata’

eu-migracijePovjerenik EU-a Dimitris Avramopoulos je obećao da će otvoriti granice Europe kako bi se omogućio dolazak što više ilegalnih imigranata na kontinent, tvrdeći da je “Europa previše bijela”

U članku za portal Politico, Avramopoulos je napisao da Europljani moraju prihvatiti masovne migracije iz zemalja trećeg svijeta kao „nove norme.”

„Vrijeme je da se suoče sa istinom. Ne možemo i nikada nećemo biti u mogućnosti da zaustavimo migracije„.

U tome svemu, eurokrat je napisao „ljudska pokretljivost će sve definirati u 21. stoljeću”, i to da je masovna migracija problem Bruxellesa koji će staviti Europu „na duge staze”, navodeći: „Migracija je duboko isprepletena s našom politikom ekonomije, trgovine, obrazovanja i zapošljavanja – da spomenemo samo neke„.

Ukazujući na migrante iz najsiromašnijim zemalja svijeta kojima je odobren status izbjeglica u Europi, Avramopoulos pojašnjava da Bruxelles vidi azilante ne kao način da im ponudi privremeni predah od rata nego kao još jedan način trajnog premještanja svjetske populacije iz zemalja trećeg svijeta u Europsku uniju, piše Breitbart.

„Oni su pronašli sigurnost u Europi, ali također je potrebno da budu sigurni da će pronaći dom”, piše o izbjeglicama, te inzistira da programiranje Europljana da prihvate masovnu migraciju „nije samo moralni imperativ”, već „također ekonomski i društveni imperativ za naše starenje kontinenta – i jedan od najvećih izazova u bliskoj budućnosti”.

U tu svrhu, Komisija radi na „poboljšanju pravnih kanala za ekonomske migracije sa ambicioznim planom dolaska visoko kvalificiranih radnika i ciljanih pilot projekata migracije radne snage u ključnim zamljama trećeg svijeta”, ističe on.

Dok Bruxelles tvrdi da će radna dozvola pod nazivom “Blue Card” (Plava karta) donijeti „visoko-kvalificirane radnike” u Europu, Breitbart je izvijestio prošle godine da revizija tog plana jasno proturječi tome, navodeći da bi bilo potrebno osigurati pridošlicama obrazovanje, zapošljavanje i stručno osposobljavanje.

Konstatirajući da će ljudi neeuropskog podrijetla koji žive u Europi vjerojatno biti nezaposleni ili na niskim plaćama, Europska komisija je naglasila da će „mjere integracije” biti potrebne za održavanje dolazaka onih za koje tvrde da su bitni za razvitak gospodarstva kontinenta.

U članku, grčki političar je također pozdravio činjenice koje optužuju da je Europska unija „previše bijela”, u kojoj je Unija zatražila da se uvedu mjere koje će potaknuti zamjene izvornih Europljana sa „obojenim ljudima” na radnim mjestima u Bruxellesu.

No, komesar za migracije je rekao da to „ni izbliza neće biti dovoljno da se potaknu promjene za koje naša društva trebaju biti spremna u stvarnosti 21. stoljeća”.

Avramopoulos, koji je prošlog tjedna srušio prijedlog za ukidanje kontraverzne migrantske kvote šefa vijeća Europe Donald Tuska, jasno je dao do znanja da on vjeruje da niti jedan kutak Europske unije ne smije biti oslobođen masovne migracije.

„Naivno je misliti da će naša društva ostati homogena i bez migracija ako se gradi ograda”, rekao je on, ciljajući na narode Srednje i Istočne Europi, gdje se čelnici borie protiv nametanja svjetske migracije.

„Lud je onaj koji misli da će migracija ostati na drugoj strani Mediterana, ako se samo pokaže solidarnost u financijskom smislu”, nastavlja on. „Glupo je misliti da će migracija nestati ako se usvoji oštra retorika.”

„Na kraju dana, svi moramo biti spremni prihvatiti migraciju, mobilnost i raznolikosti kao nove norme i prilagoditi naše živote u skladu s tim.”

„Jedini način na koji možemo graditi azil i migracijsku politiku za budućnost, je da se kolektivno promijeniti naš način razmišljanja” – zaključuje povjerenik europske komisije za migracije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,