Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TURSKI PROPOVJEDNIK: Golobradi muškarci bi se mogli zamijeniti za žene i izazvati ‘nedolične misli’

TURSKI PROPOVJEDNIK: Golobradi muškarci bi se mogli zamijeniti za žene i izazvati ‘nedolične misli’

sirija-muskarciU nastojanju da potakne muslimanske muškarce da puštaju svoje dlake na licu, muslimanski propovjednik tvrdi da se glatko obrijani muškarci s dugom kosom „ne mogu razlikovati od žena”, što može uzrokovati „nedolične misli” između muškaraca

„Ljudi bi trebali puštati bradu. Jedan od dva dijelova tijela koji razlikuje muškarce od žena je brada„ – rekao je turski propovjednik Murat Bayaral na vjerskoj TV postaji Fatiha Medreseleri u subotu.

On je opisao mogući scenarij u kojem se se muškarac može naći kako ima „nedolične misli” o drugom čovjeku.

„Na primjer, ako vidite čovjeka sa dugom kosom iz daljine, možda mislite da je žena, ako on nema bradu. Jer u današnje vrijeme žene i muškarci su slično odjeveni. Bože sačuvaj! Vi bi tada mogli biti opsjednuti nepristojnim mislima”, rekao je on, očito misleći na istospolne veze.

Dok je homoseksualnost odavno legalizirana u Turskoj i nije službeno progonjena, za razliku od mnogih drugih muslimansko-većinskih država, konzervativni islamski propovjednici zabranjuju sve istospolne veze, piše RT.

Turska LGBT zajednica također se bori za uvođenje antidiskriminacijskih zakona, kao i za legalizaciju istospolnih brakova.

Konzervativno mišljenje o istospolnim odnosima se kaže da je dominantno u turskom društvu, a neki izabrani dužnosnici se otvoreno protive tome.

Bivša ministrica Žena i obitelji, Selma Aliye Kavaf, jednom je rekla da smatra da je „homoseksualnost biološki poremećaj, i da tu bolest treba liječiti.”

U međuvremenu, brade, koji su česte među muslimanskim muškaracima, također se suočavaju sa nekom vrstom diskriminacije na Zapadu.

Prošli mjesec, Danska desničarska stranka tvrdila je da liječnicima sa muslimanskim bradama ne bi trebalo biti dopušteno da liječe u državnim bolnicama u zemlji.

Prošle godine, učenik u francuskoj srednjoj školi je bio suočen sa isključenjem nakon što odbio pristati na zahtjev ravnatelja da obrije bradu. Školski odbor je nazvao ekstenzivnu kosu na licu kao „znak radikalizacije”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,