Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SVJETSKA ELITA NE ŽELI MIR: Kina će premjestiti vojnike na granicu! ‘Rat može početi u svakom trenutku’

SVJETSKA ELITA NE ŽELI MIR: Kina će premjestiti vojnike na granicu! ‘Rat može početi u svakom trenutku’

kina-vojskaGeneral-poručnik kineske vojske Wang Gongguang kazao je da Peking treba svoje vojne snage premjestiti na granicu sa Sjevernom Korejom kako bi bili spremni “jer sukob može izbiti u svako doba od sada do ožujka”

Kineski general upozorava da bi rat na Korejskom poluotoku mogao početi u svakom trenutku, piše The Sun.

General-poručnik kineske vojske Wang Gongguang kazao je da Peking treba svoje vojne snage premjestiti na granicu sa Sjevernom Korejom kako bi bili spremni “jer sukob može izbiti u svako doba od sada do ožujka”.

Priprema i za val migranata

General je upozorio Kineze da trebaju biti “mentalno” spremni za rat u bilo koje vrijeme.

“Kina mora biti psihološki spremna za potencijalni korejski rat, a sjeveroistočne kineske regije treba pripremiti za takav scenarij” – rekao je general-poručnik.

Gongguang smatra da Kina treba u granično područje sa Sjevernom Korejom razmjestiti proturaketne sustave i vojnike zbog potencijalnog sukoba između sjeverne i Južne Koreje u koji bi se uključile i druge države, kao što su Japan i SAD.

Smatra da će u tom ratu najviše štete pretrpjeti Sjeverna Koreja i Kina te dodaje kako će biti veliki rizik od nuklearne kontaminacije i potresa.

Vojni stručnjak i televizijski komentator Song Zhongping rekao je i da se Kina treba pripremiti za mogući val imigranata koji će se sliti na granicu ako dođe do sukoba.

Obrambena akcija mogla bi dovesti do uključivanja (u sukob) ako američka akcija na Korejskom poluotoku počne ugrožavati kineske interese – rekao je Song.
 
(vecernji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,