Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA DALA ZELENO SVJETLO: Marihuana nije opasna za zdravlje!

SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA DALA ZELENO SVJETLO: Marihuana nije opasna za zdravlje!

who-marihuanaOpuštajućem spoju u medicinskoj marihuani – kanabidoidu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno je dala zeleno svjetlo!

Analizu kanabidiola – sedativa iz marihuane Svjetska zdravstvena organizacija objavit će u svibnju 2018.

Time su potvrdili kako nije riječ o opasnoj drogi. Inače, taj spoj koji nosi ime CBD ima učinkovit tretman za palijativnu njegu, epilepsiju, multipla sklerozu, za rak te Alzheimerovu bolest.

Ono što WHO sada tvrdi jest kako se može koristiti bez rizika od ovisnosti. Ne bi trebao biti zabranjen lijek jer nije visokorizičan u smislu zloporabe ili ilegalne proizvodnje i distribucije, piše New York Post.

Nedavni dokazi izvedenih pokusa nad ljudima i životinjama, ako je izjavio Stručni odbor Svjetske zdravstvene organizacije o ovisnosti o drogama, pokazuju da bi njegova primjena mogla imati terapijsku vrijednost u tretiranju epilepsije i srodnih stanja.

”Kanabidiol se prema potvrdama trenutačnih saznanja neće zloupotrebljavati ili stvoriti ovisnost kao primjerice ostali kanabinoidi – primjerice Tetra Hydro Cannabinol (THC)”, navode.

U svibnju 2018. godine organizacija će javnosti predočiti kompletniju analizu u će istražiti kanabis i s kanabisom povezane tvari. U Ujedinjenom Kraljevstvu, trenutno, svatko tko posjeduje kanabis može biti osuđen na najviše pet godina zatvora i neograničenu novčanu kaznu ili jedno od tog dvoje.

Upravo je u Hrvatskoj oboljeli od multiple skleroze Huanito Luksetić osuđen na dvije godine zatvora jer je uzgajao marihuanu, koju je konzumirao jer mu je pomogla pri ublažavanju simptoma bolesti.

Već dugo, kako u EU tako i u Lijepoj Našoj, pokušava se kroz razne inicijative medicinska marihuana legalizirati.

A kako bi je koristile osobe oboljele od kroničnih dugogodišnjih bolesti koji se manifestiraju anksioznošću i fizičkim bolovima i anksioznošću.
 

(dnevno.hr)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,