Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin proglasio 9 američkih mainstream medija u Rusiji – stranim agentima!

Putin proglasio 9 američkih mainstream medija u Rusiji – stranim agentima!

putin-mediji-voaDevet medija su registrirani kao strani agenati od strane ruskog Ministarstva pravosuđa, u skladu sa nedavno donesenim zakonom

Zakon dolazi kao odgovor na odluku Kongresa SAD-a koja se odnosila na ruski medij “RT America”.

U utorak su Glas Amerike i Radio Slobodna Europa (Voice of America i Radio Free Europe), uključujući i njihove regionalne podružnice Radio Azatliq, zajedno s još šest poslovnica, prepoznati kao strani agenti, prema internetskoj stranici ruskog Ministarstva pravosuđa.

Popis također uključuje i web stranice Kavkaz.Realii, Krim Realii i Sibir Realii, televizijski kanal “Current Time”, zajednički projekt Glasa Amerike i Radio Slobodne Europe, “Radio Liberty” u vlasništvu web stranice factograph.info web stranice i projekt IdelRealii.

Novinarima koji rade za navedene poslovnice vijesti može biti zabranjen posjet Federalnom vijeću, gornjem domu ruskog parlamenta, rakao je izvor za RIA Novosti. Odluka o tome se očekuje sljedeći tjedan.

Ostali mediji ne očekuju da će doći na popis stranih agenata, prema predsjedniku Državnog odbora za zaštitu suvereniteta, Andrey Klimovu.

„Mislim da ta lista neće biti proširena. Naše mjere su potpuno recipročan odgovor na tlačenje ruskih medija u SAD-u, a ako se ništa novo ne dogadi do tada na strani SAD-a, nemamo razloga da se proširi ovaj popis„ rekao je Klimov.

„Propagandne tvrtke” financirane od strane Amerike se nalaze popisu, i CNN nije među njima. „CNN nije propagandna tvrtka, a neki drugi mediji, neću ih imenovati … također ne spadaju u tu definiciju”, rekao je Klimov.

Ne proglasivši CNN stranim agentom, Rusija se pokazala puno više tolerantijom od Amerike koja je udarila odma na dva najjača ruska medija u Americi.

Moskva može povući i revidirati ove​odluke ako Washington zaustav obračun s ruskim medijima, rečeno je iz ministarstva.

„Ako Washington dođe razumu i zaustavi pritisak na ruske medije, u tom slučaju ćemo razmišljati o prilagodbi naše odluke”, rekao je Klimov.

On je naveo da zakon o stranim agentim potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin krajem studenog.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,