Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Belgijski ‘Crveni križ’ naredio uklanjanje svih kršćanskih križeva iz svojih zgrada

Belgijski ‘Crveni križ’ naredio uklanjanje svih kršćanskih križeva iz svojih zgrada

belgija-križCrveni križ u pokrajini Liege u Belgiji, u blizini granice sa Nizozemskom i Njemačkom je naredio da se u svim svojim objektima kojih ima 28, uklone kršćanski križevi i raspela na zidovima s ciljem religijske neutralanosti, piše belgijski 7Sur7

Andre Rouffart, predsjednik kuće Crvenog križa u Verviersu, u pokrajini Liege, rekao je da je e-mailovima naredio uklanjanje križeva iz 28 podružnica Crvenog križa u Liegeu kako bi ”poštivali​načela Crvenog križa, što znači nema razlike prema religiji ili rasi.”

Organizacija Crvenog križa je „neutralna” organizacija humanitarne pomoći koja ne staje niti na jednu stranu u neprijateljstvima „i ne upušta se u nikakve rasprave političke, rasne, vjerske ili ideološke prirode”, navodi njihova web-stranicu.

Njegov simbol, crveni križ na bijeloj pozadini, je inverzna švicarska zastava (bijela na crveno), koja vuče korijene još iz vremena kršćanstva i kršćanskoga cara Karla.

Situacija u Liegeu, međutim, se tiče raspela i kršćanskih križeva koji vise na zidovima unutar zgrade Crvenog križa.

Prema portalu 7Sur7, neki volonteri Crvenog križa nisu se žalili na direktive koje su im upućene preko e-maila o uklanjanju križeva.

Jedan volonter je rekao: „Neka stvari ostanu kakve jesu. Koristili smo prije reći “božićni praznici”, a sada moramo govoriti “zimski odmor”. Božićni sajam u Bruxellesu je promijenio ime u „Zimske radosti”.

Andre Rouffart, predsjednik kuće Crvenog križa, je nadodao: „Određeni dio populacije misli da su križevi uklonjeni u kućama Crvenog križa zbog muslimana, točnije, u Crvenom križu u Verviersu to nema apsolutno nikakve veze s tim.”

Osim izvornog simbola Crvenog križa, organizacija Crvenog križa koristi crveni polumjesec na bijeloj podlozi. Ovaj posljednji simbol se koristi u muslimanskim zemljama, jer se tradicionalni crveni križ na bijeloj pozadini smatra uvredljivim od strane mnogih muslimana. (cnsnews.com)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI