Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Amerika uvodi putovnice u kojima će pisati da ste pedofil

Amerika uvodi putovnice u kojima će pisati da ste pedofil

sek-prijestupnici-putovnicaRegistrirani seksualni prijestupnici u SAD-u morat će sada koristiti putovnice koje će identificirati njihove zločine prilikom putovanja u inozemstvo

State Department je rekao ovaj tjedan da će američki građani registrirani kao osuđeni seksualni prijestupnici, dobiti nove putovnice nakon uništavnja starih i nakon što će biti izdane nove putovnice s posebnom naznakom koja će ih označiti kao seksualne prijestupnike.

U priopćenju objavljenom na službenoj web stranici travel.state.gov, dužnosnici su rekli da će odjel uključiti​„jedinstveni identifikator” na putovnicama Amerikanaca, koji su osuđeni za seksualne zločine nad djecom.

„Jedinstveni identifikator” u obliku upozorenja će tiskan unutar poleđine putovnice, koji će navoditi: „Nositelj je osuđen zbog seksualnog djela protiv maloljetnika, te je seksualni prijestupnik u skladu sa zakonima SAD-a” – navodi Ministarstvo vanjskih poslova, koje izdaje američke putovnice.

Osuđenik za seksualna kaznena djela protiv maloljetnika će biti obaviješten da se prijavi za novu osobnu iskaznicu i putovnicu nakon što je State Department dobio njihova imena iz Ministarstva domovinske sigurnosti, izvijestio je AP. DHS je odgovoran za registriranje seksualnih prijestupnika.

Novo pravilo je dio „Internacionalnog zakona za sprječavanje iskorištavanja djece i drugih seksualnih zločina kroz unaprijeđene obavijesti o putovanjima seksualnih prijestupnika”, usvojenog prošle godine. Propis obvezuje da seksualni prijestupnici prijave svoje putovanje u inozemstvo.

Zakon potpisan od strane bivšeg predsjednika Baracka Obame je privukao kritike boraca za ljudska prava, koji tvrde da je takva putovnica uvjet kojima su povrijeđena ustavna prava počinitelja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,