Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN: Islamska država će biti poražena na području Sirije u sljedećih mjesec ili dva

PUTIN: Islamska država će biti poražena na području Sirije u sljedećih mjesec ili dva

putin-sirija-idPODMORNICA “VELIKI NOVGOROD” SA TRI KRSTAREĆE RAKETE “KALIBAR” POTUKLA ISLAMSKU DRŽAVU KOD ABU-KEMALA

Ruska podmornica “Veliki Novgorod” s tri krstareće rakete “Kalibar” uništila je objekte Islamske države u sirijskoj pokrajini Deir-ez-Zor.

Rusko Ministarstvo obrane navelo je da su zapovjedni položaji terorista uništeni, kao i utvrđeni položaj sa teškom artiljerijom i veliko skladište oružja i streljiva na rubu grada Abu Kemala.

Posebni predstavnik predsjednika Putina za Siriju – Alexander Lavrentyev – općenito je ocijenio:

“Situacija se naglo razvija. Borba protiv Islamske države je u završnoj fazi. Nadamo se da u sljedećem mjesecu ili dva na području Sirije neće više biti oružanih formacija Islamske države, niti naselja koja bi bila njegova utvrda”.

Lavrentyev je pojasnio da je odluka o održavanju Kongresa sirijskog nacionalnog dijaloga u Rusiji, točnije – u Sočiju, organizirana također i iz “razloga sigurnosti”.

Dodao je kako bi službena Moskva najviše voljela održati takav kongres na području Sirije, ali da to trenutno nije moguće. Stoga će Soči ugostiti sudionike kongresa, koji će započeti 18. studenog.

U ime Moskve, poručio je sirijskoj oporbi da ne postavlja bilo kakve prethodne uvjete pred kongresom.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,