Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VELIKA BRITANIJA IZBACUJE ISUSA IZ SVIH ŠKOLA

VELIKA BRITANIJA IZBACUJE ISUSA IZ SVIH ŠKOLA

skola-britanijaŠkole diljem Velike Britanije su odbacile povezivanje sa Isusom u svojem obrazovnom programu kako ne bi uvrijedili nekršćane

Tradicionalni izrazi BC ili “prije Krista”, i AD ili “Anno Domini”, zamjenjuju sa izrazima p.n.e. – prije nove ere, i n.e. – nove ere.

Lokalno autoritarno tijelo sastavilo je nastavni plan vjerskog odgoja koji kažu da stari izrazi mogu uznemiriti manjinu ili ne-vjernike. No, kritičari su izjavili da je ovaj potez „kapitulacija prema političkoj korektnosti” – piše Daily Mail.

Bivši nadbiskup Canterburyja Lord Carey izjavio je da je rješenje vjerskog obrazovnog odbora „velika sramota”.

Muslimanski i židovski vođe također su zbunjeni, te kažu da nisu bili uvrijeđeni poznatim izrazima za vremensko razdoblje “prije Krista”.

Lokalni odbori vlasti – poznati kao Stalno savjetodavno vijeće za religijsko obrazovanje (SACREs) iz gradova Brighton i Essex su među sve većim brojem onih koji pozivaju na zabranu izraza “prije Krista” i AD.

Nastavni plan za škole u istočnom Sussexu, primjerice glasi: ‘p.n.e. i n.e. se sada koriste kako bi se pokazala osjetljivost prema onima koji nisu kršćani.

Gospodin Carey je rekao: „Nikada nisam upoznao muslimanskog ili židovskog vođu koji je uvrijeđen gregorijanskim kalendarom”, dok je vodeći imam Ibrahim Mogra rekao: „Ja ne vjerujem da to uopće vrijeđa muslimane.”

Glasnogovornik Uprave zastupnika britanskih Židova je rekao: “Ne mislim da ikome smeta ako se u redovnim školama koriste vremenski izrazi “prije Krista” i AD.

Chris McGovern, predsjednik “Kampanje za Pravo obrazovanja”, rekao je: Uklanjanjem izraza “prije Krista” i AD „je kapitulacija prema političkoj korektnosti”. ( rel="nofollow">DM)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,