Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PUTIN POSLAO ZADNJE UPOZORENJE: Zatvorite li RT, ja ću zatvoriti CNN

PUTIN POSLAO ZADNJE UPOZORENJE: Zatvorite li RT, ja ću zatvoriti CNN

putin-prstRuski predsjednik Vladimir Putin je zaprijetio da će zatvoriti CNN ako Amerika pokušava zatvoriti televiziju Russia Today (RT)

Ruski komunikacijski regulator je prozvao američku prijetnju da zatvori njihovu državnu televiziju ništa više nego „lovom na vještice”, nakon što je američki senator Mark Warner predložio da Twitter račun RT televizije predstavlja opasnost za američku demokraciju.

Ruski odgovor je bio čvrst i jasan “Prijetite li televiziji RT, i mi ćemo uništiti poslovanje CNN-a u Rusiji” … mainstream medij za kojeg ruski regulator kaže da „krši ruski zakon o medijima”.

Ruski komunikacijski regulator je u petak optužio američki TV kanal CNN International da krši ruski medijski zakon i rekao da je pozvao predstavnike TV kuća na razgovor u svezi s tim predmetom, javlja Reuters.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužio Washington u četvrtak da stavlja neopravdani pritisak na rusku televiziju RT, te upozorio da bi Moskva mogla provesti mjere milo-za-drago.

Predsjednik Vladimir Putin izjavio je na sastanku Vijeća sigurnosti Rusije u petak da se na ruske medije koji rade u inozemstvu vrši rastući neprihvatljiv pritisak, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Regulator komunikacija, Roskomnadzor, navodi u priopćenju na svojoj internetskoj stranici da će upozoriti CNN o navodnim povredama zakona, te je nadodao da je prekršio uvjete svoje dozvole za emitiranje.

Nije rekao što čini povredu ruskog zakona koje je američki TV emiter napravio, dodajući da će nastaviti „sustavno pratiti” strane masovne medije koji su registrirani u Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin također je iznio svoje mišljenje o histeriji i montiranom pritisku pod kojim je trenutno RT televizija te da je „takav pritisak na ruske medije neprihvatljiv”, te da će svim neprijateljskim akcijama protiv ruskih medija u SAD-u biti dan „odgovor milo-za-drago.”

Duran je izvijestio da je RT-ova glavna urednica Margarita Simonyan rekla da ona nije bila svjesna da se plaćanje oglašavanja na društvenim medijima kao što je Twitter sada smatra sumnjivim ili štetnim u razvijenim demokracijama, kao što su Sjedinjene Američke Države.

„To nas prisiljava da idemo korak dalje i dođemo na čisto za što smo potrošili novac na oglašavanje na aerodromima, u taksijima, na plakatima, na internetu, na televiziji i radiju. Čak je i CNN vrtio naše reklame„ – rekla je Simonyana.

„Usput, slične kampanje su provodili i američki mediji na ruskom segmentu Twittera. Biti će vrlo zanimljivo saznati koliko su potrošili na kampanju i za koju svrhu.”
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,