Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Merkel proglasila da je anticionizam ‘isto što i’ antisemitizam – i da je kažnjiv zatvorom

Merkel proglasila da je anticionizam ‘isto što i’ antisemitizam – i da je kažnjiv zatvorom

merkel-antiAngela Merkel je službeno proglasila anticionizam isto što i antisemitizam

Time je uputila upozorenje svima koji kritiziraju Izrael da mogu završiti u zatvoru u Njemačkoj.

Formalno usvajanje međunarodne definiciju antisemitizma je učinjeno kako bi se „osigurala jasnoća za procesuiranje zločina iz mržnje”.

Njemačka vlada objavila je u srijedu da je jednoglasno usvojila radnu definiciju koju promovira Međunarodni savez sjećanja na Holokaust, piše Forward.com.

Osim klasičnih oblika antisemitizma, definicija nudi primjere suvremene manifestacije, poput napadanja svih Židova zbog političkih stavova Izraela, uskraćivanja Židovima pravo na domovinu, korištenje povijesnih antisemitskih slika kako bi se okaljali svi Izraelci.

„Mi Nijemci smo posebno oprezni kada našoj zemlji prijeti povećanje antisemitizma”, rekao je ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière nedavnog sastanka.

„Povijest je jasna, na najstrašniji mogući način, strahote prema kojima može voditi antisemitizam.”

Josef Schuster, šef Središnjeg vijeća Židova u Njemačkoj, pozdravio je najavu „kao jasan signal” da se antisemitizam se ne tolerira u Njemačkoj.

U Njemačkoj, nedavne sudske presude otkrivaju poteškoće u pronalaženju jednoglasnosti po tom pitanju.

Na primjer, dok su neki sudovi predusili da se anticionizmom motivirani zločini svode na antisemitizam, jer počinitelji optužuju Židove u Njemačkoj zbog izraelske politike, drugi sudovi su prihvatili političku motivaciju antisemitizma kao olakotnu okolnost u izricanju kazne.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,