Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ELITA PROVODI SVOJ STRAŠNI PLAN: Švedska legalizira brakove imigranata sa djecom

ELITA PROVODI SVOJ STRAŠNI PLAN: Švedska legalizira brakove imigranata sa djecom

djeca-svadbaŠvedska je legalizirala dječje brakove za imigrantske pedofile koji žele ostati u braku s njihovim maloljetnim ženama

U potezu kojeg su kritizirali mnogi kao promicanje pedofilije, švedska vlada je branila svoju kontroverznu odluku rekavši da je veliki priliv imigranata iz poligamnih i ‘seksualno različitih kultura dovelo do osjetljive „humanitarne” krize.

„Ne prihvaćamo ili odobravamo brakove sa djecom, ali zakon također navodi da se pojedina ispitivanja trebaju provoditi u svakom slučaju. Naša procjena je da djevojke mogu živjeti sa svojim muževima tijekom postupka azila„ – rekla je predsjednica švedskog “Karlskrona Social Committee”, Ingrid Hermansson.

Ovaj pristup, međutim, ne dijeli i Camilla Brunsberg iz Konzervativne stranke, koja zahtijeva da takvi parovi budu raspušteni.

Prema Brunsbergovoj, djevojčice iz takvih brakova bi trebale biti smještene u domu socijalne skrbi sa smještajem za djecu i mlade osobe, dok bi njihovi supružnici trebali biti u azilantskom smještaju.

Brunsberg tvrdi da ne postoji druga alternativa, kao i sva ostala rješenja koja podrazumijevaju da Švedska poništi pozitivni stav u prihvaćanju braka sa djecom.

Brunsberg je također izrazila sumnju u to da li se maloljetne djevojke stvarno usude reći istinu o svojoj situaciji kada su ispitivane od strane švedskih vlasti, što ukazuje da pojedinačne slučajevi u stvarnosti ne nose veliku težinu.

Ipak, Ingrid Hermansson tvrdi da će se pojedini slučajevi brakova imigranata sa djevojčicama i dalje tolerirati, barem dok švedske udruge lokalnih vlasti i regija (SKL) ne donesu različite smjernice po tom pitanju.

Trenutno, švedski zakoni o dječjim brakovima se čini da se primjenjuju različito u različitim općinama.

Ranije ove godine, Upravni sud grada Växjö presudio je da 14-godišnja trudna djevojka mora biti smještena sa svojim odraslim mužem i imigrantskom obitelji, tvrdeći da je to dio njihove kulture. Zanimljivo je kako su djevojka i njezin suprug bili vrlo kritični prema švedskom zakonu o zabrani maloljetničkih brakova.

„Kad ste usred rata i bježite da spasite svoj život, ne razmišljate o zakonima koji su na snazi u zemlji u koju ćete doći” – rekla je djevojčica za švedski tabloid Expressen.

Prije toga, Zavod za migracije je u Švedskoj identificirao 132 oženjene djece, njih 129 bile su djevojčice i 3 dječaka, a većina ih je došla iz Sirije, Iraka i Afghanisatan.

Većina njih su bili 16 ili 17 godina starosti (neslužbeno puno manje), dok je njih 14 bilo mlađe od 15 godina. Dio problema je u tome što ni Zavod za migracije, niti švedske općine nemaju bilo kakvu rutinu da otkriju brakove maloljetnih osoba. Stoga nisu napravljene nikakve sveobuhvatne procjene.

U svom trenutnom stanju, švedski zakon o braku je primio puno kritika, među ostalima, i ženski borac za prava Elisabeth Massi Fritz, koja je tu praksu proglasila „neprihvatljivom”.

Ranije ove godine, švedske vlasti, uključujući i ministra pravosuđa Morgan Johansson i ministra djecu ASA Regnér, su u više navrata obećali da će razmotriti zakon o dječjim brakovima. (SN)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,