Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ISIS-ov borac priznao da je plaćen od strane Izraela da podrži Kurde (VIDEO)

ISIS-ov borac priznao da je plaćen od strane Izraela da podrži Kurde (VIDEO)

teror-kurdBorac Islamske države koji je ratovao u gradu Deir Ezzor u istočnoj Siriji priznao je da terorističku grupu financira Izrael kako bi potkopao sirijsku vojsku

Razotkrivajući video objavljen je u utorak u kojem Mohammed Moussa al-Shawwakh tvrdi da je teroristička grupa koordinirana sa Kurdskim sirijskim demokratskim snagama (SDF) kako bi srušili predsjednika Bashara al-Assada i porazili sirijsku vojsku.

Mohammed Moussa al-Shawwakh, čovjek koji govori u videu, otkriva da je ISIS-ov zapovjednik poznat pod imenom Abu Zaid, dao nalog da se evakuira okolno područje oko Conoco plinskih polja tako američko-kurdska koalicija SDF može preuzeti to područje prije nego vladine snaga može doći do njih.

On tvrdi da je SAD pokušao formulirati savez između SDF-a i ISIS-a koji se bore u području u Deir Ezzora kako bi mogli potkopati sirijsku vojsku koja želi osloboditi područja oko Deir Ezzora bogata naftom i plinom.

Čovjek koji se pojavljuje u intervjuu, Muhamed Moussa al-Shawwakh, kaže da njegova grupa ima zadatak braniti područje oko plinskih polja Conoco, te im je naređeno da propuste kurdske snage na to strateško mjesto. Naredba je došla, kaže, od strane vrhovnog emira (vođe) Abu Zaida.

ISIS-ov borac priznanje da im je naređeno da puštaju kurdske snage i na druga područja bogata plinom i naftom u regiji kako bi oni napravili propagandne video materijale.

Mohammed je završio razgovor rekavši da on zna za činjenicu da SAD pokušava uspostaviti savezništvo između kurdskih snaga i ISIS-a u pokrajini Deir Ezzor kako bi se potkopala vlada na čelu sa Bashar al-Assadom koji vodi vojne napore kako bi oslobodi regiju. (izvor)
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,