Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HILLARY CLINTON IZJAVILA DA ORWELLOVA KNJIGA ’1984′ PIŠE O VJERI U AUTORITET I VLADU

HILLARY CLINTON IZJAVILA DA ORWELLOVA KNJIGA ’1984′ PIŠE O VJERI U AUTORITET I VLADU

hillary-1984Nova knjiga Hillary Clinton, “Što se dogodilo”, sadrži dio u kojem neuspjeli predsjednički kandidat doslovce pokušava tvrditi da je knjiga Georgea Orwella pod nazivom “1984.” zapravo knjiga o potrebi povjerenja u autoritet i vladu

Ova planetarno popularna knjiga piše o tiraniji i zlostavljanju od strane “svete” moćne autoritarne države i vlade.

Da, stvarno ona vjeruje u te deluzija. Evo citata:

“Pokušaj definiranja stvarnosti ke temeljna značajka autoritarnosti. To je ono što su Sovjeti učinili kad su iz povijesnih fotografija izbrisali političke disidente. To je ono što se događa u klasičnom romanu Georgea Orwella “1984.”, kada mučitelj podigne četiri prsta i isporučuje električne šokove sve dok njegov zatvorenik ne vidi pet prstiju kako je naredio. Cilj nam je postaviti pitanje logike, razloga i nepovjerenja prema ljudima na koje se trebamo osloniti: naši vođe, tisak, stručnjake koji sami traže da vode javnu politiku temeljenu na dokazima.”

Jasno je da je cijela premisa iz 1984. usredotočena na to kako autoritarna država koristi teror, manipulaciju informacijama, uništavanje logike i razlog za provođenje ukupne poslušnosti i povjerenja u “vođe” i “stručnjake”.

Još jedna ironija je da se cijela Hillaryova kampanja temeljila na njenom pokušaju da definira stvarnost putem njezinih veza sa mainstream medijima, pri čemu su mnogi novinari bili razotkriveni kroz emailove Johna Podeste koji su bili u krevetu sa Clintonovom političkom kampanjom.

Paralele se također mogu povući između Orwellovog Ministarstva istine, koje je uništavalo informacije kako bi zakopalo povijest i Hillaryno brisanje 33.000 emailova koji su procurili u javnost.

“Nekako je, nakon čitanja zastrašujućeg izvješća o vladinim poteškoćama koje su se pojavljivale u svakom aspektu ljudskog života i izbora, Clinton izvukla lekciju da bi pojedinci trebali biti u stanju vjerovati vladi i različitim megalomanskim izdavačima informacija u društvu”, piše Jack Crowe.

Ovo nije prvi primjer Orwellovog revizionizma posljednjih tjedana.

Krajem prošlog mjeseca, priča je počela kružiti među nekima na krajnjoj ljevici o tome kako se George Orwell borio protiv fašista u Španjolskoj tridesetih godina prošlog stoljeća, i da se pridružio Antifi, piše Infowars.

To naravno počiva na pretpostavci da je Antifa “antifašistička”, kao da vjerujete da je Sjeverna Koreja “Demokratska narodna republika”.

U stvarnosti, Orwell je podržao nepopularni slobodni govor, dok Antifa doslovno spaljuje znakove i spomenike koji govore “slobodnim govorom” i nasilno napadaju svakoga tko se pokuša uključiti u slobodno izražavanje. Hillary Clinton kao demokrata, ima prste duboko u tome, zajedno sa svojim suradnikom George Sorosom.
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,