Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » STRAHOVI OD NOVE FUKUSHIME: NUKLEARNA POSTROJENJA U AMERICI NA PUTANJI URAGANA IRME

STRAHOVI OD NOVE FUKUSHIME: NUKLEARNA POSTROJENJA U AMERICI NA PUTANJI URAGANA IRME

irma-nuklearkaFukushima je prisilila 160 tisuća ljudi da odu iz svojih domova

Uragan Irma prijeti uništenjem dva nuklearna reaktora kada dođe na Floridu ovog vikenda, izazivajući strahove od katastrofe u stilu Fukushime.

Dvije nuklearne elektrane Florida Power & Light, nuklearne elektrane Turkey Point i St. Lucie, razmišljaju o gašenju reaktora kako bi se pripremili za masivnu oluju.

“Ako očekujemo da će na oba objekta doći do izravnog udara, ugasit ćemo jedinice”, izjavio je glasnogovornik FPL-a Peter Robbins, dodajući kako će odluka biti “donešena unaprijed”.

Irma, oluja kategorije 5+ (jer ne postoji kategorija 6), će udariti na područje Floride u subotu ujutro.

Nuklearna elektrana Turkey Point je preživjela uragan Andrew klase 5 u 1992. godini, usprkos 90 milijuna dolara štete koja nastala na ostatku područja.

Irma, s druge strane, izaziva strah od incidenta nalik na onaj u Fukushi.

Nuklearna elektrana u Fukushimi u Japanu, dogodila se nakon potresa i tsunamija 2011. godine, koji je onemogućio reaktore generatora za hitne slučajeve, što je dovelo do tri nuklearne nesreće i oslobađanja neočekivane količina radioaktivnog materijala.

Povijesni incident prisilio je oko 160.000 stanovnika da pobjegnu iz svojih domova, a čišćenje radioaktivnih tvari u regiji je čak i sadaprisutno nakon skoro sedam godina intenzivne zaštite i čišćenja.

Kao što smo izvijestili, američka vlada i mediji umanjili su devastaciju usred zabrinutosti da bi radioaktivni oblak mogao prijeći Tihi ocean i raširiti se diljem Kalifornije.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , ,