Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ASSAD PORUČIO ZAPADNIM SAVEZNICIMA: Skupo smo platili zavjeru Zapada i Muslimanske braće, i nemojte nas više nikada braniti

ASSAD PORUČIO ZAPADNIM SAVEZNICIMA: Skupo smo platili zavjeru Zapada i Muslimanske braće, i nemojte nas više nikada braniti

bashar-sajamČetiri čovjeka su poginula, a još najmanje četiri bila ranjena kada je raketa, koju su teroristi ispalili iz Istočne Gute, pogodila ulaz u međunarodnu industrijsku izložbu otvorenu u Damasku

Izložba je prvi put otvorena poslije šestogodišnje “ratne pauze”, a u njoj sudjeluju 43 zemlje.

Sa svojim proizvodima su došle i tvrtke iz Grčke, Belgije, Rusije, Francuske, Bjelorusije, Nizozemske, Kine, Armenije, Italije …

Sirijski predsjednik, Bashar Al Assad, prije ovoga napada je optužio Zapad da je izazvao rat i nesreću njegove zemlje jer želi “hegemoniju na Bliskom Istoku”.

Vodećim sirijskim diplomatima je rekao i ovo:

“Mi smo skupo platiti fijasko zavjere Zapada i Muslimanske braće, ali je cijena otpora manja od cijene kapitulacije. Na nas su udarili jer smo ustali u zaštitu svog suvereniteta. Mi se planovima Zapada suprotstavljamo zajedno s Rusijom i Iranom.

Mi se ponosimo podrškom koju nam u borbi s terorizmom većinom prijatelji i braća. Iran nam je od samog početka pružao gospodarsku i vojnu pomoć. Rusija nas je prvo štitila u Vijeću sigurnosti UN, a onda je poslala i svoje Oružane snage. Neki njezini sinovi su herojski poginuli na sirijskoj zemlji”.

Assad je u nastavku naglasio: “Bitka još nije završena. Zapad sada nastupa sa ‘humanitarnim’ inicijativama da bi ostvario ono što nije uspio pomoću terorista”.

Assad je posebno naglasio da njegova zemlja Tursku ne smatra ni garancijom primirja i mirovnih pregovora, ali ni partnerom:

“Nemamo nikakvo povjerenje u Erdoganov režim koji je podržavao bande terorista. Svatko tursko vojno prisustvo u našoj zemlji je – okupacija!”
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,