Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednik Duterte: ‘Ubijao sam ljude, ali ne onoliko koliko Hillary’

Predsjednik Duterte: ‘Ubijao sam ljude, ali ne onoliko koliko Hillary’

duterte-rukaPredsjednik Duterte je napao međunarodne kritičare njegove politikei priznao je da je ubio ljude, ali „ne onoliko koliko Hillary Clinton„

Duterte je izabran za predsjednika prošle godine jer je obećao da će iskorijeniti kriminal i privesti kraju narko kartele koje će, kako je obećao, strpati u pogrebne salone, a ne u zatvore.

On je rekao da je „sretan kada kolje” stotine narko dilera, ako je to ono što je potrebno, te je javno priznao da je nekada osobno ubijao kriminalce dok je bio gradonačelnik u južnom gradu Davao.

Ali Duterte, koji je jednom prozvao Baracka Obamu „kurvinim sinom”, kaže da on nije ubio ni približno onoliko koliko je ubila Hillary Clinton.

„Oni ljube u dupe najpoznatijeg američkog serijskog ubojicu Hillary Clinton, i oni mene tretiraju kao da imam đavolje rogove i rep”, rekao je Duterte.

Duterteovi komentari dolaze nakon što je policija na Filipinima ubila 32 ljudi u nizu racija u blizini Manile, u najkrvavijoj noći predsjedničkog rata protiv trgovine narkoticima koja je nedavno prijetila da će rasparati čitavu zemlju.

Šef policije Romeo Caramat je rekao da se provelo 67 policijskih operacija u raznim dijelovima Bulacana, pokrajine sjeverno od glavnog grada, koje su ostavile 32 mrtva visokopozicionirana dilera i više stotina u pritvoru.

„Mi smo proveli ‘jednokratnu i veliku’ operaciju. Do sada imamo najveći broj žrtava” rekao je Caramat na konferenciji za novinare.

„Htjeli smo šok i strahopoštovanje dilera droge” rekao je. „Drugi dileri će razmisliti dvaput prije nego što nastave sa svojom trgovinom droge.”

Duterte Harry

Međunarodne skupine za ljudska prava u više navrata su upozorile da Duterte, kojem su dali nadimke „Punisher” i „Duterte Harryja” i njegovi pristaše prelaze olako preko zločina protiv čovječnosti u svojoj brutalnoj kampanji pritiv narkotika, koja je ostavila tisuće mrtvih iza sebe.

Ali ih je Duterte optužio pak za licemjerje i „selektivni pogled.„

Duterte, koji je jednom bacio osumnjičenog dilera iz helikoptera, i dalje je mahnito popularan među filipinskim građanima, te je prethodno napao bilo kakve međunarodne kritike na njegovo vodstvo.

On je upozorio Europsku uniju da ne „zajeb*** s nama”, nakon što je Europski parlament usvojio rezoluciju koja izražava „ozbiljnu zabrinutost zbog vjerodostojnih izvješća” koja navode da se filipinska policija bavi izvansudskim ubojstvima narko dilera.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,