Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Svećenik pedofil se izjasnio krivim za silovanje 12-godišnjeg djeteta na crkvenom oltaru: ‘Neka silovanja su bila Božje djelo!’

Svećenik pedofil se izjasnio krivim za silovanje 12-godišnjeg djeteta na crkvenom oltaru: ‘Neka silovanja su bila Božje djelo!’

svecenik-pedoPedofil svećenik Gerald Francis Ridsdale izjasnio se krivim za seksualno zlostavljanje 12-godišnje djevojčice na crkvenom oltaru, kao i niz seksualnih zločina protiv još 12 djece, tijekom tri desetljeća zlostavljanja djece pod okriljem Katoličke crkve

Ridsdale, koji je vršio službu u zapadnom dijelu savezne države Viktorije u Australiji, rekao je da su neka od zlostavljanja njegovih žrtava bila „Božje djelo”, objavio je županijski države Viktorije.

News.com.au je izvjestio da je jednom prilikom 1974. godine otac probudio njegovu uplašeni kćer i odveo ju u jednu katoličku crkvu u gradu Ballarat, gdje ju je Ridsdale zlostavljao.

„Otac 10-godišnjakinje ju je odveo u ispovjedaonicu i skinuo odjeću s nje, a zatim odnio do oltara i položio je tamo” rekao je tužitelj Jeremy McWilliams.

Ridsdale ju je onda nepristojno napao.

Ridsdale joj je rekao: ‘Isus je umro za naše grijehe, tako da bi nam moglo biti oprošteno, i ako ja priznam ovaj grijeh on bi mogao biti oprošten.’

„Zatim ju je poljubio u obraz.” Ridsdale je rekao nakon toga svojem 9-godišnjem ministrantu „Bog će oprostiti sve tvoje grijehe”, dok ga je silovao, rekao je McWilliams.

Nakon toga je pedofilski svećenik rekao jecajućem dječaku da moli za oprost.

„On mu je također rekao da ako ikada nekome kaže o tome, Bog će kazniti njegovu obitelj.”

Dječak je bio upozoren od strane drugih dječaka u katoličkoj školi Mortlake da ne smije biti sam sa svećenikom Ridsdaleom, ali on nije imao pojma zašto dok mu se to nije dogodilo.

Ridsdale je koristio svoj položaj kao župnik da bi se sprijateljio sa djecom i njihovim pobožnim katoličkim obiteljima u gradovima u zapadnoj Viktoriji.

Rekao je nekim od njegovih žrtava „to je naša mala tajna”.

Tužitelj McWilliams je rekao da je svećenik Ridsdale rekao jednom dječaku: „Nemojte reći mami i tati jer bi tvoj tata mogao umrijeti.”

Ridsdale se izjasnio krivim za 23 optužbi, uglavnom za nedolične napade, ali uključujući i silovanje, zbog zlostavljanja 11 dječaka i jedne djevojčice između 1962. i 1988. godine.

Bivši svećenik je već osuđen za seksualno zlostavljao 53 djece, iako se vjeruje da se pravi broj žrtava broji u stotinama.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,