Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HRVATSKA POSTAJE Ć VEDSKA? POKUĆ AJ SILOVANJA U ZAGREBU: ‘Bilo je jezivo – imigrant ju je davio i ĆĄamarao, ona je vriĆĄtala’

HRVATSKA POSTAJE Ć VEDSKA? POKUĆ AJ SILOVANJA U ZAGREBU: ‘Bilo je jezivo – imigrant ju je davio i ĆĄamarao, ona je vriĆĄtala’

dugave-imigrantiZagrepčane je zgrozio slučaj pokuĆĄaja silovanja koji se u nedjelju oko 8 sati ujutro dogodio u Dugavama. 27-godiĆĄnji azilant iz Afganistana davio je 40-godiĆĄnju ĆŸenu i prijetio joj skalpelom pokuĆĄavajući je odvući u podrum zgrade

Stanari su reagirali i zaustavili ga, a policija ga je ubrzo i uhvatila. Određen mu je jednomjesečni istraĆŸni zatvor.

Zagrepčani su zgroĆŸeni pokuĆĄajem silovanja u Dugavama koje su uspjeli spriječiti! MuĆĄkarac, azilant iz obliĆŸnjeg hotela Porin, davio je 40-godiĆĄnju ĆŸenu i prijetio joj skalpelom pokuĆĄavajući je odvući u podrum zgrade. Uz pomoć stanara za dlaku je izbjegla silovanje, a napadač je uhićen! Sa potresenim svjedocima straĆĄnog događaja razgovarala je RuĆŸica Đukić.

Nedjelja, osam sati ujutro. Nitko od stanara ove zgrade nije mogao ni slutiti ơto će se sve događati tog jutra.

“Ja sam vidjela to, on je nju joĆĄ drĆŸao za kosu, jako ju je čupao, ĆĄamarao. Ja nisam vidjela taj skalpel ili ĆĄto je on već imao. Ona je rekla da ga je on imao, da je njoj to u stubiĆĄtu s tim skalpelom oko vrata mahao oko glave”, priča Lidija Brnad, svjedokinja događaja.


MuĆĄkarac, traĆŸitelj azila koji je od travnja smjeĆĄten u hotel Porin, pratio je 40-godiĆĄnju ĆŸenu koju je potom u ulazu ove zgrade pokuĆĄao i silovati.

“PpokuĆĄao ju je silom odvesti dolje u podrum. Ona se pokuĆĄavala njemu othrvati izaći iz zgrade i onda je vikala jako glasno upomoć, upomoć. Na to smo mi izaĆĄli svi van tko je bio ovdje”, priča Lidija.

“Ćœena je zapomagala, zvala je u pomoć. Bilo je baĆĄ jezovito. Onda je nas par susjeda, istrčalo van i tu je bio taj imigrant kada je vidio da smo izaĆĄli onda je počeo trčati i bjeĆŸati”, priča KreĆĄimir Prusec, svjedok događaja.

“Ćœena je bila sva izbezumljena, tresla se, sjela je na ulicu nije znala uopće za sebe”, opisuje Lidija Brnad.

Uskoro je doĆĄla i hitna pomoć jer je nesretna ĆŸena imala ozljede na vratu te je bila u ĆĄoku. Policija je prema fotografiji jednog od susjeda ubrzo pronaĆĄla i privela 27-godiĆĄnjeg Afganistanca kojem je određen i jednomjesečni istraĆŸni pritvor.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,