Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Dalaj-Lama: Maštam da se stožer NATO saveza prebaci u Moskvu

Dalaj-Lama: Maštam da se stožer NATO saveza prebaci u Moskvu

dalai-putinTibetanski duhovni vođa Dalaj-lama izjavio je da mašta o tome da stožer NATO-a bude prebačen u Moskvu, budući da bi to “doprinijelo zbližavanju građana Rusije i SAD”

Kako je rekao, usporedo s krizom humanitarnih vrijednosti, trend pesimizma zbog porasta autoritarizma u svijetu je u porastu, što vodi ka rađanju mnogobrojnih pokreta koji su protiv te pojave.

“Gledam Ameriku i čujem mnogo kritika upućenih Bijeloj kući. Mnogi koji su bili za Donalda Trumpa, sada su protiv njega. Sa druge strane, gledajući Rusiju, vidim da se mnogi zalažu za borbu protiv korupcije. Mislim da je za vrijeme Staljina to bilo nemoguće. Bilo kako bilo, promjene će doći, doduše možda ne tako brzo kako bi neki željeli. Vjerujem u veliku budućnost Rusije – zemlje koja bi mogla postati pravcati most između Istoka i Zapada”, rekao je on.

“Znate li, moja mašta je da stožer NATO-a prijeđe u Moskvu. U ruskom mentalitetu NATO je simbol neprijateljske sile. Ako se ured Saveza nađe u Moskvi, s psihološke strane svima će biti lakše, jer će se stvoriti osjećaj da su Rusi i Amerikanci zajedno. Bojim se samo da me poslije ovakvog prijedloga više neće pustiti u Ameriku”, naveo je Dalaj-Lama.

Govoreći o Europskoj uniji i “brexitu”, on je ocijenio da unatoč odluci Velike Britanije da napusti EU, mnogim Britancima to nije po mjeri, o čemu građani otvoreno i govore.

Sa druge strane, kako je rekao, u Kini je na snazi ​komunistički sustav, ali je među inteligencijom sve više onih koji misle drugačije.

“Slična je situacija i kada je riječ o ratovima i nasilju. Moramo promatrati sve svjetske procese iz kuta razvoja ličnosti, odnosno na razini ljudi, a ne političkih lidera”, dodao je.

“Politički lideri nisu vječni, oni se trude da kontroliraju sve, ali oni ne žive po sto godina”, zaključio je Dalaj-lama.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,