Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » PENTAGON UŽASNUT – SVE SE DOGODILO KAO NA FILMU! Tajno rusko oružje odvelo američke brodove na kopno

PENTAGON UŽASNUT – SVE SE DOGODILO KAO NA FILMU! Tajno rusko oružje odvelo američke brodove na kopno

sad-mornaricaZapad je u šoku od vijesti o tome da je Rusija izvršila ispitivanja svog najnovijeg cyber oružja na brodovima SAD

Kako su odmah izvijestile i britanske i amerske novine, 22. lipnja došlo je do neobičnog incidenta u Crnom Moru, kada je odjednom nekoliko desetaka amerskih brodova ustanovilo da im navigacijski sustavi GPS daju netočne podatke o položaju na kojem se nalaze.

Na jednom od brodova amerske ratne mornarice je, sudeći po njegovom navigacijskom sustavu GPS, ustanovljeno da se brod nalazi na kopnu, 32 kilometra udaljena od mora – kod mjesta Gelendžik.

Ove nepravilnosti su primijećene i na još 30 amerskih brodova, koji su se nalazili nedaleko od ruskih obala.

Interesantna je činjenica i to da se upravo u to vrijeme nedaleko od tog mjesta, u zoni odgovornosti NATO, nalazila i grupacija brodova Ratne mornarice Rusije. Izvještaj o neshvatljivim greškama u radu elektroničkih sustava odmah je poslan u vojno zapovjedništvo SAD.

U vezi toga pojavila se verzija da je Rusija isprobavala nepoznato cyber-oružje, koje neprijatelju onemogućava održavati tijek plovidbe brodova i koje ometa navigaciju i daje pogrešne podatke o brodovima koji se nalaze u blizini.

Sve ovo samo upozorava da će od sada piloti NATO-a morati biti jako oprezni tijekom letova, jer njihovi navigacijski sustavi GPS ih mogu odvesti sasvim negdje drugdje nego gdje su namjeravali doći radi izvršenja borbenih zadataka ili obuke.

Također će morati paziti i kad budu ispaljivali rakete – jer se isti sustavi koriste i za njihovo navođenje …
 
(Vaseljenska TV)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,