Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼áOKANTNO OTKRI─ćE: ┼Żene u socijalizmu imale dva puta vi┼íe orgazama nego ┼żene u kapitalizmu

┼áOKANTNO OTKRI─ćE: ┼Żene u socijalizmu imale dva puta vi┼íe orgazama nego ┼żene u kapitalizmu

socijalizam-zenaKada Amerikanci razmi┼íljaju o komunizmu u Isto─Źnoj Europi u glavi su im sumorni krajolici i ograni─Źene slobode. Iako je ve─çina toga to─Źno, kolektivni stereotip o komunisti─Źkom ┼żivotu ne govori cijelu pri─Źu

Pojedinci pamte da su u Isto─Źnom bloku u to doba imali mnogo prava i privilegije, vi┼íe nego u pojedinim tada┼ínjim liberalnim demokracijama, uklju─Źuju─çi ponegdje i velika dr┼żavna ulaganja u obrazovanje i obuku i izda┼íne naknade za rodiljni dopust i djecu.

Me─Ĺutim, postoji jedna prednost koja nije zadobila neophodnu pa┼żnju, a to je da su ┼żene u komunizmu imale vi┼íe seksualnog zadovoljstva, pi┼íe “New York Times”.

Usporedno sociolo┼íko istra┼żivanje u isto─Źnom i zapadnom dijelu Njema─Źke, provedeno nakon ponovnog ujedinjenja 1990. godine, otkrilo je da su ┼żene u Isto─Źnoj Njema─Źkoj imale dvostruko vi┼íe orgazma nego ┼żene iz Zapadne Njema─Źke.

Istra┼żiva─Źi su se odu┼íevili tim disparitetom u prijavljenom seksualnom zadovoljstvu, posebno zbog toga ┼íto su ┼żene iz Isto─Źne Njema─Źke patile od ozlogla┼íenog dvostrukog tereta – formalnog zaposlenja i ku─çnog rada.

Nasuprot tome, poslijeratne ┼żene iz Zapadne Njema─Źke su ostale u ku─çi i u┼żivale su u svim ure─Ĺajima koji ┼ítede na radu, a koji su proiza┼íli od bu─Źne kapitalisti─Źke ekonomije.

Me─Ĺutim, imale su manje seksa nego ┼żene koje nisu imale tako lagodan ┼żivot.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,