Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Rumunjski haker Guccifer: Iza Guccifera 2.0 se kriju suradnici CIA, NSA ili State departmenta

Rumunjski haker Guccifer: Iza Guccifera 2.0 se kriju suradnici CIA, NSA ili State departmenta

gucci-hakerTVRDI DA ELEKTRONSKU POŠTU HILLARY CLINTON i DEMOKRATSKE STRANKE SAD NISU UKRALI “RUSKI HAKERI”

Suradnici glavnih američkih obavještajnih mreža – CIA, NSA ili State departmenta djeluju pod hakerskim nadimkom Guccifer 2.0, a upravo on je na sebe preuzeo odgovornost za upad u elektronsku poštu izbornog stožera Hillary Clinton i Nacionalnog komiteta Demokratske partije SAD.

Sa ovakvom tvrdnjom je – u intervjuu telekanal Fox News istupio poznati rumunjski haker Marcel Lazar Lehel (45), poznat kao Guccifer.

On u svojoj zemlji izdržava zatvorsku kaznu za upade u tuđu elektroničku poštu, uključujući i upad u e-poštu rivalke Donalda Trumpa na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima.

Rumunj je dodatno naveo i naglasio:

“Smatram da je Guccifer 2.0 insajderski posao. Guccifer 2.0 – to je cijela grupa u kojoj su momci iz State departmana, cyber-naredbe NSA i odjela CIA Vault 7. Ja se tim poslom bavim 15 godina, a to je moje razumijevanje situacije”.

On je na pitanja američke televizije odgovarao elektronički iz rumunjskog zatvora u kojem se nalazi. Još je dodao:

“Oni prave nešto od Guccifera 2.0. Momke iz State departmana nije tek tako zanimalo što mislim o mogućnosti da se pojavi Guccifer 2.0″.

On tvrdi da je elektronsko “poštanski sandučić”Hillary Clinton bilo napadan više puta poslije 2012-te i da su iza tih napada stajali hakeri iz Srbije, Ukrajine i Rusije:

“Njezin server su ‘skenirali’ mnogo prije mene. Tijekom 2012-te su to bile IP adrese u Beogradu, a 2013. su napadi dolazili sa IP-a u Ukrajini i Rusiji. Hoću reći da je netko pregledao, kopirao, pa ponovno pregledao i kopirao sve na serveru Hillary Clinton”.

Lazar je 2014. osuđen na sedam godina zatvora za upade u elektroničku poštu više poznatih rumunjskih osoba, među kojima je bio i bivši direktor Rumunjske službe za informacije Đorđe Majora.

U travnju prošle godine ga je Rumunjska izručila Sjedinjenim Državama, gdje je priznao da je izveo upade u “sandučiće” na socijalnim mrežama članova obitelji Georgea Busha Jr., bivših članova američkog vojnog stožera i više pripadnika Obamine administracije, uključujući Clintonovu.

U rujnu 2016. ga je sud američkog grada Aleksandrije osudio na 52 mjeseca zatvora.

U listopadu prošle godine je bio vraćen u Rumunjsku na daljnje izdržavanje kazne.
 

 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,